Categories: ActualitateFlash

Comisarul de Mediu prins cu şpagă, condamnat în prima instanţă

Natalia Bumbac

Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în dosarul comisarului de la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean (GNM – CJ) Hunedoara, Voichiţa Joian (foto), acuzată de luare de mită.

Pronunţarea în acest caz s-a făcut la primul termen de judecată. Astfel, Voichiţa Joian a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere tot de trei ani. Prin aceeaşi sentinţă, comisarului de Mediu i s-a interzis pe o perioadă de cinci ani exercitarea anumitor drepturi civile, printre care dreptul de a fi ales într-o funcţie publică, sau de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. De asemenea, Joian nu va avea voie să revină pe funcţia în exerciţiul căreia a luat mită. Odată cu pronunţarea sentinţei, Tribunalul Hunedoara a dispus punerea în libertate de îndată a comisarului de Mediu, aceasta fiind arestată de la începutul lunii iunie, după ce oamenii legii ar fi prins-o în flagrant luând mită de la un afacerist din judeţ. Hotărârea dată de tribunal nu este definitivă, împotriva acesteia se poate depune apel.
Potrivit procurorilor DNA, în 30 mai, Voichiţa Joian, în calitate de comisar de Mediu, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale din judeţ suma de 1.000 de lei. Aceasta a cerut suma de bani de la afacerist pentru că în urma unui control efectuat în 3 februarie 2016 la firma sa, l-a „iertat” şi nu i-a aplicat nici o sancţiune. Cei doi au stabilit o întâlnire, doar că înainte de asta, afaceristul a denunţat-o la DNA, organizându-i un flagrant. În 1 iunie, femeia a fost săltată de procurorii anticorupţie, având asupra sa suma de 1.000 de lei, bani pe care i-a primit de la denunţător, respectiv afaceristul hunedorean. Voichiţa Joian a fost dusă la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă, măsură care a fost menţinută de instanţă pe perioada judecării dosarului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

7 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

7 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

7 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

7 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

7 ore ago