Categories: Editorial

Băsescu, mogulii şi poporul

Scriam în editorialul trecut, că pentru Mircea Geoană  şi coaliţia care-l susţine  în finala alegerilor prezidenţiale, lupta cu Traian Băsescu nu va fi deloc uşoară. Nu va fi în nici un caz un marş triumfal spre Palatul Cotroceni. Asta, pentru că actualul preşedinte a dovedit nu o dată, că se mobilizează extraordinar, atunci când este singur împotriva tuturor – am spune chiar că îi place această ipostază. Apoi, chiar dacă toată lumea a putut vedea că Traian Băsescu de astăzi nu mai este cel de acum cinci ani, totuşi, aflat în postura de animal încolţit, acesta nu va rata nici o ocazie pentru a-şi muşca adversarii şi va folosi orice tertipuri, orice mijloace, pentru a scăpa cu bine din această teribilă confruntare cu adversarii săi politici.
Că este aşa, a dovedit-o Traian Băsescu în aceste zile. După un moment de perplexitate, datorat rapidităţii cu care s-au pus lucrurile la punct între Geoană şi Antonescu, între liberali şi social-democraţi, actualul preşedinte a ieşit imediat la atac pe toate canalele media. Dându-şi seama că această mare coaliţie potrivnică are în primarul Sibiului, Klaus Johannis, un element care ar putea înclina decisiv balanţa în favoarea lui Mircea Geoană, preşedintele Băsescu a marşat pe cartea cu care a câştigat de câteva ori până acum: poporul! Deci, repede a declarat că el n-are nevoie să facă nici o alianţă politică, deoarece aliatul său este poporul. Acest popor de care nu-i pasă clasei politice ticăloşite.
A fost primul pas făcut de Băsescu în această nouă tentativă de seducere a alegătorilor. Apoi, a pornit la atac. Nu singur, ci împreună cu soldaţii săi credincioşi, Boc, Videanu, Berceanu, Turcan, Udrea şi ceilalţi mahări din PDL. Pe de-o parte Boc & compania mint de încheagă apele, pe toate canalele de televiziune, că venirea lui Geoană la Cotroceni şi a guvernului Johannis la Palatul Victoria, înseamnă desfiinţarea cotei unice de impozitare şi creşterea ameţitoare a taxelor şi impozitelor. Adică, exact inversul a ceea ce au declarat  Antonescu şi Geoană că au de gând să facă. Pe de altă parte, Traian Băsescu a repus pe tapet lupta sa cu mogulii, cu rechinii financiari Patriciu, Vântu, Voiculescu, care s-ar afla în spatele noii coaliţii şi care abia aşteaptă să-şi înfigă ghearele în biata noastră ţărişoară şi să sugă sângele poporului. Şi dăi şi luptă împotriva „rechinilor” , cărora el, preşedintele iubitoriu de popor, având experienţa celor 12 ani petrecuţi pe mare, le va rupe colţii. Şi pentru a seduce şi mai tare „boborul”, preşedintele Băsescu a mai lansat, ieri, spre el o momeală: vrea eliminarea imunităţii pentru parlamentari, miniştri şi preşedintele ţării. Va încerca să obţină acest lucru, cu ocazia revizuirii Constituţiei, zice Traian Băsescu. Iar dacă nu va reuşi, o va mai pune de un referendum, că tot s-au obişnuit românii cu ele.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Domnule(sau mai degraba nu) Lepadatu, sa o numesti pe Raluca Turcanu mahar mi se par eo dovada de necunosatere si de nesimtire fara limitie. Si dvs. sunteti manat de un "mogul", asa ca mai bine ati lasa-o balta.
    O zi buna !

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago