Gura lumii

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Într-o arie din sudul județului nostru, zonă protejată de lege, are loc un adevărat jaf. Fe­riți de ochii iscoditori ai autorităților, capii afa­cerii și-au angajat zeci de furnicuțe care să defrișeze totul în a­ceste câteva luni de cam­panii politice. Bâr­fi­torii avizați spun că furtul din avuția noas­tră, a tuturor, este pa­tro­nat de mai mulți po­li­ticieni. Aceștia ar munci cu drag și spor pen­tru a face rost de galbeni pentru partid, dar și pentru ei. Cum toată atenția este în­dreptată către lupta po­litică iar cei în mă­sură să patruleze, să cer­ceteze și să o­preas­că fărădelegea sunt în mare dilemă, oamenii își fac treaba și lasă în urma lor pământul sterp. Unii dintre funcționari ar vrea să intervină, mă­car să-i mai tem­pe­reze pe jefuitori, dar nu au ”verde” de la su­pe­riori, că nu se știe cine ajunge la butoane după alegeri și-i mazilesc.

 

Nesimțire dusă la rang de artă! Un fost funcționar public dintr-o urbe din regiunea cu lămpașe s-a supărat de mama focului după ce a fost refuzat de șeful său. Trimis la odihnă, cu o pensie babană, func­țio­narul s-a văzut dintr-o dată scos din cercurile sale de unde-și mai ro­tunjea veniturile. Așa că i-a cerut șefului de urbe un loc de muncă în instituție, să lege și el pensia cu salariul de bugetar, dar mai ales să aibă posibilitatea să-și facă în continuare jo­cu­rile. A fost refuzat ime­diat iar acest lucru l-a scos din minți. Bârfitorii spun că a trecut la presiuni și amenințări, dar nici așa nu i-a mers. Așa că, dacă s-a văzut aruncat ca o măsea stri­cată, s-a gândit să in­tre în politică și să can­dideze pentru un post de ales local cu care să-și negocieze, daca-l va obține, o vii­toare reangajare.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Cum se descurcă constructorii cu creșterea prețurilor la materiale

Deficitul de personal calificat în domeniu și creșterea prețurilor la resursele energetice sunt cele mai…

24 de minute ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

o zi ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

o zi ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

o zi ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

o zi ago