Actualitate

Două tentative de înşelăciune, prin metoda “accidentul”, ratate

Natalia Bumbac

Două pensionare din municipiul Hunedoara au fost ţintele indivizilor care înşală oamenii prin metoda ”accidentul”. În ambele cazuri, escrocii au acţionat după acelaşi scenariu, dar fără succes.

De la 15.000 la 30.000 de euro
Din datele oferite de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, în data de 7 iulie, o femeie de 68 de ani din municipiul Hunedoara a fost sunată pe telefonul fix de către un necunoscut, care folosind apelativul ”mama”, i-a spus că a lovit cu maşina o persoană pe trecerea de pietoni. Individul i-a mai spus pensionarei că victima a depus plângere la poliţie, iar el, ”fiul” ei, ca să scape de răspundere, trebuie să plătească suma de 30.000 de euro, bani pe care i-a cerut de la pensionară. După convorbirea telefonică, femeia a luat legătura cu fiul său, de la care a aflat că nu are nici o problemă, îndrumând-o să sesizeze poliţia.
Celei de-a doua pensionare, de 71 de ani, din municipiul Hunedoara, escrocul i-a cerut mai puţini bani. A contactat-o în 7 iulie pe telefonul fix şi numind-o ”mama”, i-a spus aceleaşi lucruri ca în cazul relatat mai sus. Cum că a fost implicat într-un accident rutier, produs pe trecerea de pietoni, în urma căruia a lovit o bătrână care traversa regulamentar. Ca să scape de răspundere trebuie să plătească 15.000 de euro, sumă de care nu dispune, cerându-i pensionarei să-i dea aceşti bani. Femeia în vârstă de 71 de ani a crezut că nepotul ei aflat în Germania are aceste probleme şi a luat legătura telefonică cu nepoata sa, care, relatându-i cele întâmplate, i-a confirmat că acesta nu are astfel de probleme şi i-a spus să sune la poliţie.
În ambele cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale pentru tentativă de înşelăciune şi efectuează cercetări pentru identificarea autorilor acestor fapte. În trecut, mai mulţi hunedoreni, majoritatea lor cu vârste înaintate, au căzut victime ale escrocilor care practică metoda ”accidentul”, dându-le sumele de bani pe care aceştia le solicitau.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

11 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

11 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

11 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

11 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

11 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

11 ore ago