Categories: Actualitate

Bărbatul care şi-a omorât părinţii cu un ciocan rămâne după gratii

Loredana Goangă

Ieri, Gabriel Vittorio Băţ (foto), bărbatul care a luat viaţa părinţilor săi, crăpându-le capetele cu un ciocan, în cea de a doua zi a Crăciunului precedent,  a fost adus în faţa judecătorilor Tribunalului Hunedoara. Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, Ildiko Glăman, magistraţii au respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive a inculpatului cu cea a arestului la domiciliu, astfel că acesta rămâne în continuare după gratii. Hotărârea nu este una definitivă, ea putând fi atacată în termen de 48 de ore.

I-au dat viaţă, iar el i-a ucis
Deveanul Gabriel Vittorio Băţ, în vârstă de 57 de ani, le-a crăpat capetele părinţilor săi – tatăl fost director CEC Deva, iar mama fostă contabilă la Casa de Pensii, ambii în vârstă de 85 de ani – cu un ciocan, chiar a doua zi de Crăciun în 2013. Cei doi şi-au găsit sfârşitul într-un bloc din zona Mioriţa, din Deva, şi potrivit anchetatorilor, aceştia au fost omorâţi în camere diferite. Abia ziua următoare, ucigaşul a mutat cadavrul mamei în camera în care se afla trupul neînsufleţit al tatălui, l-a întins pe jos şi l-a acoperit cu un cearceaf.
Bărbatul a stat două zile cu cadavrele în casă, până când a fost descoperit de poliţişti. Aceştia au fost sesizaţi de o nepoată a victimelor, care a văzut că bătrânii nu răspund la telefon. În faţa anchetatorilor, bărbatul şi-a recunoscut faptele şi a spus că a încercat să scape de trupurile neînsufleţite ale părinţilor, însă nu a mai apucat. Acesta a mărturisit că nu a mai putut suporta reproşurile celor doi, legate de faptul că este obez şi că nu şi-a întemeiat o familie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

16 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

16 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

16 ore ago