Categories: Actualitate

Inspectorii fiscali au dat iama în Parâng

Maximilian Gânju

Inspectorii fiscali din cadrul Biroului Local de Impozite şi Taxe Locale Petroşani au luat la puricat toate cabanele din staţiunea turistică şi au emis decizii de impunere pentru proprietarii construcţiilor.

În urma analizei, angajaţii de la finanţele locale au constatat că foarte mulţi cabanieri din staţiune sunt restanţi la impozite. „Am trimis câteva sute de decizii de impunere, atât persoanelor juridice, cât şi către contribuabilii care deţin cabane în zona Rusu sau în Masivul Parâng. Asta, pentru a cunoaşte care este datoria aferentă imobilelor respective, precum şi a situaţiei achitării impozitului sau taxei pe teren aferente anului 2014, în municipiul Petroşani. Am mai constatat că o serie de firme care şi-au încetat activitatea nu şi-au prezentat actele pentru a fi scăzute de la taxa de firmă sau de la salubritate. (…) În acest fel, zicem noi, am făcut un pic de ordine, de curăţenie, în baza fiscală”, a declarat Ioana Mărgulescu, şeful Biroului de Taxe şi Impozite Locale din Petroşani.
Reprezentanţii serviciului din subordinea municipalităţii spun că atât cabanierii, cât şi restul persoanelor care nu şi-au achitat dările mai au timp până la data de 31 martie să o facă, fără a le fi percepute penalităţi. În Petroşani, până în prezent, peste 80 la sută dintre contribuabilii reprezentaţi de persoanele fizice şi-au achitat dările locale. După data de 31 martie se vor percepe majorări de întârziere (pe lună sau fracţiune de lună) pentru impozitele neachitate până la respectiva dată, adică pe jumătate de an. În ceea ce priveşte taxa de salubritate, nu vor fi percepute majorări de întârziere pe anul 2014, ci doar pentru cele neachitate până la data de 31 decembrie 2013.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

16 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

16 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

16 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

16 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

16 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

16 ore ago