Categories: Actualitate

Bani pentru barajul de la Mihăileni

Sorina Popa

În urma demersurilor Instituţiei Prefectului, Ministerul Mediului şi Pădurilor din România (MMPR) face eforturi pentru finanţarea investiţiei în Barajul de la Mihăileni.

Astfel, pentru anul 2010 a fost alocată suma de 7,5 milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor la baraj. De asemenea, MMPR va iniţia un act normativ, pentru a facilita procedura de expropriere a terenurilor private, care vor fi acoperite de lacul de acumulare. În urma achiziţionării terenurilor, va fi accesat un credit extern, pentru finanţarea lucrărilor la barajul de pe Crişul Alb, din Mihăileni.

Zona se poate dezvolta

„Importanţa acestei investiţii este deosebită pentru localităţile de pe cursul superior al Crişului Alb. Prin finalizarea barajului, vor fi evitate inundaţiile care afectează zone întinse din judeţele Hunedoara şi Arad. De asemenea, crearea unui lac de acumulare în zona Mihăileni poate duce la dezvoltarea economică a întregii regiuni”, a afirmat subprefectul Dorin Gligor.

Pe lângă rolul de apărare împotriva inundaţiilor, prefectul judeţului, Attila Dézsi, încearcă să atragă investitori străini pentru constituirea unui parteneriat public–privat, în vederea exploatării acumulării de la Mihăileni.

„Consider că Barajul de acumulare de la Mihăileni poate fi eficient şi prin producerea energiei electrice, având în vedere cerinţa Uniunii Europene cu privire la extinderea producţiei de energie verde până în anul 2013, judeţul Hunedoara având un mare potenţial în acest sens”, a spus prefectul de Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

7 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

7 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

7 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

7 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

7 ore ago