Categories: Comunitate

Bacalaureatul a trecut, emoţiile rămân

Anda Iovănesc

Ultima probă a bacalaureatului a avut loc vineri, 5 iulie, şi anume, proba la alegere, în funcţie de profilul liceului. În judeţul nostru, 4.345 de elevi s-au înscris pentru această probă, dintre care prezenţi au fost 3.924, un număr de 421 fiind absenţi.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Marta Mate, cei mai mulţi dintre candidaţi au ales să dea examen la Biologie şi la Chimie. Chiar dacă examenul a luat sfârşit, absolvenţii nu au scapat încă de emoţii, deoarece urmează să fie afişate rezultatele, iar apoi, înscrierile la facultate.
Din spusele elevilor, se pare că şi la această probă s-au descurcat bine, cei mai mulţi dintre ei aşteptându-se la note mari. „Subiectele au fost acceptabile şi am ştiut. Am dat la Biologie şi cred că iau 9“, ne zice Laura Moise, absolventă a Colegiului Naţional „Decebal“.
Dintre toate probele, aceasta a fost considerată ca fiind cea mai uşoară, elevii fiind încântaţi de faptul că vor lua notă de trecere, chiar dacă nu s-au pregătit foarte mult pentru această probă. „A fost OK, mai uşor decât la celelalte probe. Chiar dacă nu m-am prea pregătit, eu zic că iau un 6-7“, spune Radu Şolea, care a terminat Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny“ din Simeria. De aceeaşi părere este şi Loredan Ursulică, absolvent al Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă“ din Deva. „Iau în jur de 6.5-7 la Geografie. Nu am prea învăţat, dar e bine şi aşa“, afirmă tânărul.
Rezultatele mult aşteptate ale examenului de bacalaureat vor fi afişate în data de 8 iulie, până la ora 12, urmând ca în aceeaşi zi să fie depuse contestaţiile până la ora 16. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 12 iulie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

10 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

10 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

10 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

11 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

11 ore ago