Categories: Sport

Autobergamo a ratat trofeul „Cupei Dacica”

Ciprian Marinuţ

Singura echipă din străinătate, vicecampioana Ungariei, Mezei-Vill Futsal Club Berettyóúfalu, a câştigat turneul internaţional de futsal dotat cu „Cupa Dacica”, desfăşurat în weekend, la Sala Sporturilor din Deva. Gruparea din ţara vecină a dispus în finală, după lovituri de departajare, scor 7-5 (5-5), de Autobergamo Deva, echipă medaliată cu bronz şi câştigătoare a Cupei României în sezonul trecut al Ligii I. Manya Szabolcs, transferat recent la echipa din Deva, a obţinut trofeul acordat celui mai bun jucător al turneului.
Promisiuni pentru noul sezon
Autobergamo Deva promite să fie o echipă redutabilă şi în noul sezon al Ligii I, deşi i-a pierdut la finalul campionatului trecut pe internaţionalii Robert Lupu, Robert Matei şi Vlad Iancu. Gruparea patronată de Dorin Popa şi antrenată de „veteranul” Florin Ignat a fost cea mai bună dintre cele trei echipe din Liga I prezente la prima ediţie a turneului internaţional „Cupa Dacica”, organizat de clubul din Deva. Cu mulţi jucători noi, dar şi cu două linii apropiate valoric, Autobergamo Deva a ajuns în finala competiţiei şi a pierdut trofeul la mare luptă, după lovituri de departajare în faţa vicecampioanei Ungariei, Mezei-Vill Futsal Club Berettyóúfalu.
Multe goluri, mult show
Disputat în sistem eliminatoriu, turneul „Cupa Dacica” a fost condimentat cu multe goluri, marcându-se de 37 de ori în patru jocuri, şi cu multe faze spectaculoase. În primul meci al turneului, disputat sâmbătă după-masă, vicecampioana Ligii I din România, FK Odorheiu Secuiesc, a fost învinsă de Mezei-Vill Futsal Club Berettyóúfalu, vicecampioana din Ungaria, cu scorul de 6-3. Apoi, în a doua partidă, Autobergamo Deva a făcut spectacol şi a dispus cu 5-0 de nou-înfiinţata Concordia Chiajna, echipă care va activa în Liga I şi are în lot foarte mulţi tineri. Învinsele din primele partide s-au duelat aprig în finala mică, disputată ieri dimineaţă, iar FK Odorheiu Secuiesc s-a impus cu 7-6 în faţa celor de la Concordia Chiajna. Foarte dramatică a fost şi finala dintre Mezei-Vill Futsal Club Berettyóúfalu şi Autobergamo Deva, care s-a încheiat cu scorul de 5-5 şi a avut nevoie de lovituri de departajare, pentru stabilirea învingătoarei. Echipa din Ungaria a condus cu 1-0, 2-1 şi 3-2, Autobergamo a revenit şi a avut prima dată avantaj la 4-3, oaspeţii au condus apoi cu 5-4, iar devenii au egalat pe final la 5-5. La loviturile de departajare, plusul de experienţă şi omogenitate al formaţiei din ţara vecină a fost susţinut şi de un psihic de fier, astfel că Mezei-Vill Futsal Club Berettyóúfalu a câştigat partida cu scorul de 7-5 şi a intrat în posesia trofeului pus în joc. Meciurile turneului de la Deva au fost oficiate de arbitrii deveni Edy Kovacs, Alin Cîrstoiu şi Florin Anca şi de colegul lor Attila Balint, din Odorheiu Secuiesc. Primul joc oficial pentru Autobergamo Deva va fi cel din Supercupa României cu campioana AS City us Târgu Mureş, care va avea loc în 26 august, la Cluj-Napoca.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

11 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

11 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

11 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

11 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

11 ore ago