Categories: EvenimentFlash

Au trimis după gratii un vinovat fără vină?

Maximilian Gânju

Caz inimaginabil la Petroşani, unde procurorii şi poliţiştii au anchetat un scandal la spitalul din localitate, însă au tratat lucrurile cu o uşurinţă de neînţeles. Acest lucru arată cât de uşor poate fi trimis un om după gratii, deşi vinovatul principal este altul. Asta, dacă nu cumva în acest caz este vorba de un interes ascuns al „organului”, care, cel puţin la prima vedere, pare că a fuşerit ancheta.

Cine a fost, de fapt, bătut?
Totul a început la finele lunii mai a.c., când un bărbat, Cristian Vulpe, de 35 de ani, din Petroşani, a provocat o altercaţie în parcarea unui club din localitate. Tânărul a băut toată noaptea şi când i s-a cerut să achite nota de plată, a refuzat. A spart geamurile unei maşini şi a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, însoţit de un amic. Aici, lucrurile aveau să ia o întorsătură care-l trimiteau pe Cristian Vulpe direct în arestul IPJ Hunedoara. Anchetatorii, pentru că tânărul este recidivist, au considerat că este imposibil ca el să aibă dreptate. Aşa se face că adevăratul vinovat pentru scandalul de la unitatea medicală este liber, ba chiar, el a depus o plângere, cum că ar fi fost lezat. Cum şi colegii lui l-au acoperit, deşi au fost martori la abuz, oamenii legii au trecut cu operativitate cazul la rubrica „succes poliţienesc”.
Şi totuşi, o filmare a camerelor de supraveghere din Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Petroşani arată cum Cristian Vulpe şi prietenul său sunt bătuţi măr de un brancardier, fără să poată riposta şi fără să-l fi provocat. Cei doi sunt loviţi de angajatul spitalului cu pumnul în faţă şi chiar dacă după primele lovituri sunt puşi la pământ, brancardierul nu se opreşte şi-i loveşte fără încetare. Abia după ce oboseşte, îi lasă pe cei doi în pace. După ce-şi revin, cei doi bărbaţi intră în Unitatea Primire Urgenţe, pentru a-i cere socoteală celui care i-a bătut fără motiv şi, pentru că nu-l găsesc, provoacă un scandal, în urma căruia unul este trimis în arest preventiv, iar celălalt este cercetat în libertate pentru ultraj contra bunelor moravuri, distrugere şi lovire sau alte violenţe.

Varianta anchetatorilor
Deşi filmarea dovedeşte faptul că tinerii au fost provocaţi şi agresaţi de angajatul spitalului, poliţiştii care au anchetat cazul au avut o altă poveste. „În data de 26.05.2013, la ora 03.55, Poliţia municipiului Petroşani  a fost sesizată de către personalul  Spitalului de Urgenţă Petroşani, cu privire la faptul că în urgenţa spitalului, se află două  persoane de sex masculin în stare de ebrietate, care se manifestă violent şi au agresat o parte din personalul se serviciu. La faţa locului s-a deplasat de urgenţă o echipă operativă, care i-a identificat pe Cristian V., de 35 de ani  şi pe Ioan C., de 27 de ani, ambii  din Petroşani, care se aflau în stare avansată de ebrietate şi care,  fără motive întemeiate, au lovit cu picioarele uşile de la Urgenţa Petroşani, provocând distrugeri. De asemenea, până la sosirea echipei de intervenţie, cei doi au lovit un brancardier şi agent pază care au încercat să intervină”, declara inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Proba video îi contrazice însă, şi se vede cum paznicul nici măcar nu este atins de cei doi, iar brancardierul loveşte din senin fără încetare, în timp ce colegii lui asistă impasibili la toată scena.

Cere să se facă dreptate
Avocatul lui Cristian Vulpe, cel care a intrat în posesia probelor video care dovedesc faptul că tânărul a fost agresat de brancardier, va face recurs la măsura arestării preventive. „Unul dintre brancardieri, care a fost identificat de organele de urmărire penală, îl loveşte, îl agresează atât pe Vulpe, clientul meu, cât şi pe persoana care era cu el. Voi discuta cu clientul meu şi vom vedea dacă facem plângere penală acestui brancardier”, a mai spus apărătorul tânărului aflat în arest. Managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, dr. Alin Vasilescu, spune că a demarat acum o anchetă „în funcţie de rezultatele anchetei interne şi de ancheta poliţiei, se vor lua măsurile legale”.
Cei care au anchetat cu jumătate de măsură acest caz şi au trimis un om după gratii sunt la fel de impasibili, deşi acţiunea lor schimbă destinul unui tânăr. Prin vocea purtătorului de cuvânt, poliţiştii mai spun că: „dacă există astfel de situaţii, partea vătămată poate depune o plângere şi în funcţie de probatoriul administrat, se pot lua măsurile prevăzute de lege”. De precizat ar fi şi că imaginile de pe camerele de supraveghere, care arată ce s-a petrecut în Urgenţa Petroşani, au ajuns la poliţie, dar brancardierul bătăuş nici măcar nu a fost audiat. În lipsa unei plângeri, angajatul care a pus la pământ cu pumnii doi tineri ajunşi să ceară ajutor medical s-a întors liniştit la lucru.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o oră ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o oră ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o oră ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o oră ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o oră ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o oră ago