Categories: Sport

Au tăiat „aripile” învingătorilor

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii de la Palatul Copiilor Deva, care s-au clasat pe podium la concursul interjudeţean Cupa „Harghita”, au avut surpriza neplăcută de a nu primi nici măcar diplome sau cupe pentru performanţa lor.

Sărăcie maximă
Lipsa banilor şi-a pus o amprentă extrem de negativă asupra aeromodeliştilor deveni, care au participat la concursul interjudeţean Cupa „Harghita”. Totul a început cu stângul pentru deveni, întrucât Palatul Copiilor nu a asigurat bani pentru deplasare, iar aeromodeliştii au plecat la concurs pe cheltuiala părinţilor, cu maşina personală a profesorului Ladislau Ballo. Şi cum orice lucru care începe prost se termină şi mai neplăcut, aeromodeliştii deveni au rămas cu mâna goală după concurs, deşi s-au situat pe locuri fruntaşe la competiţia de la Târgu Secuiesc. „Răzvan Peng şi Dan Farcău s-au clasat pe locul întâi, iar Andrei Leahu a ocupat locul trei, însă, pentru că organizatorii n-au avut bani pentru diplome şi cupe, n-au obţinut nici un fel de premii. Ni s-a promis însă că diplomlele ni se vor oferi în luna octombrie, la Cupa Clujului”, a explicat Ladislau Ballo.

Probleme cu bursa
Cea mai nemulţumită de situaţie a fost mama sportivului Răzvan Peng, Silvana Peng, care susţine că fără diploma respectivă, copilul poate pierde bursa de performanţă, pe care speră să o obţină de la şcoală. „Un astfel de tratament spulberă visele oricărui copil. Nu ne încălzeşte prea tare o bucată de hârtie, însă aveam nevoie de diplomă, ca dovadă că Răzvan a câştigat acel concurs, întrucât am depus un dosar, pentru a obţine o bursă de performanţă. Oricum, există riscul ca el să piardă bursa de performanţă, pentru că ni s-a spus că doi copii din aceeaşi familie nu pot avea o astfel de bursă, iar fetiţa mea Asiana, care e campioană naţională la gimnastică, are şi ea dosar pentru obţinerea unei burse”, a spus Silvana Peng.
Supărarea Silvanei Peng, mama a doi copii talentaţi şi cu performanţe în sport, e justificată şi aduce din nou în discuţie atitudinea total lipsită de bunăvoinţă şi înţelepciune a statului român, faţă de sportivii valoroşi. Oare chiar nu se pot găsi idei, programe şi resurse, pentru sprijinirea copiilor talentaţi, din sport sau alte domenii?

MesagerulHunedorean

View Comments

  • oare ce face si cu ce se ocupa ministerul .D-na ministru Placinta se dadea mare in interviuri pe posturile de tv.Suntem o tara de.....

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 zile ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 zile ago