Au plecat sã vadã mineritul din China

Carmen Cosman

O delegaţie formată din reprezentanţi ai Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, administraţiilor locale şi Prefecturii Hunedoara a plecat, ieri, spre China, pentru a discuta anumite probleme legate de minerit şi de posibilitatea încheierii unui parteneriat în acest domeniu de activitate.
Din delegaţie, fac parte prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, cel din Vulcan, Gheorghe Ile, dar şi edilul şef din Lupeni, Cornel Resmeriţă, precum şi directorul general al CNH, Constantin Jujan (foto). Vizita în China vine la propunerea asiaticilor, care au fost luna trecută în Valea Jiului, iar în cadrul acestei misiuni economice, se vor lua în discuţie mai multe aspecte legate de minerit. Directorul general al CNH Petroşani, Constantin Jujan, spune însă, că se va încerca plecarea de la alte premise, nefiind de acord cu propunerile chinezilor, lansate în timpul vizitei din Valea Jiului. „Pe lângă reprezentanţi ai administraţiei locale, vor participa şi reprezentanţi ai altor companii din portofoliul ministerului pentru a răspunde acestor solicitări ale misiunii economice chineze de luna trecută şi de a găsi nişte căi comune de colaborare şi în domeniul minier. Varianta pe care au propus-o ei nu se potriveşte necesităţilor companiei. Un parteneriat este altceva, nu investiţii în echipament sau împrumuturi de la o bancă chineză, pentru echipament sau tehnologie din China”, a precizat directorul general al CNH Petroşani.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

11 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

16 ore ago