Categories: Sport

Au „ochi” şi pentru performanţele viitorului

Cele mai bune 20 de gimnaste cu vârste între 9 şi 11 ani din ţară se află într-un cantonament de pregătire la CNS CSS „Cetate” Deva, sub comanda antrenoarei Lotului Naţional de Junioare, deveanca Liliana Cosma.
Adrian Liga, directorul clubului devean, consideră că acest cantonament şi altele de acelaşi fel, la diverse discipline sportive, care au loc în această vară, în diverse locaţii din ţară, demonstrează că Ministerul Tineretului şi Sportului investeşte în premieră în sportivii viitorului.
Deva, „loboratorul” gimnasticii româneşti
Prezenţa la Deva a celor mai promiţătoare gimnaste din România pentru a fi evaluate şi şlefuite în recunoscutul laborator de la poalele cetăţii nu este o noutate pentru oficialii clubului devean. Aproape an de an, generaţii de gimnaste „fragede” fac stagii de perfecţionare la Deva. La finalul lor, cele mai bune rămân în pregătire cu Lotul Naţional de Junioare de aici, iar cele care mai trebuie să „acumuleze” se întorc la cluburile lor de provenienţă. „Din 11 iulie, găzduim la club un cantonament al junioarelor IV, cele care vor reprezenta viitorul gimnasticii româneşti. Sunt prezente 20 de gimnaste care au fost nominalizate de Federaţia Română de Gimnastică şi 10 antrenori de la cluburile lor de provenienţă. Toţi lucrează sub comanda Lilianei Cosma, antrenoarea coordonatoare a Lotului Naţional de Junioare de aici, de la Deva. Pe lângă cele două antrenamente zilnice, micuţele gimnaste se îmbogăţesc şi graţie atmosferei şi tradiţiei de la Deva şi a faptului că asistă şi la pregătirea actualelor componente ale Lotului Naţional al României”, a spus Adrian Liga.
Strategie nouă şi sănătoasă
Dincolo de importanţa cantonamentului de la Deva cu care gimnastica este relativ obişnuită, Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate”  Deva, a dorit să remarce o nouă şi sănătoasă strategie a Ministerului Tineretului şi Sportului. „Nu ştiu ce s-a întâmplat la minister sau cine este responsabil, dar este pentru prima dată de peste 10 ani când pare să existe o strategie prin care se acordă atenţie şi viitorilor performeri. Gimnastele şi antrenorii aflaţi aici în cantonament simt că cineva are grijă de ei. Acelaşi sentiment îl au şi alţi sportivi tineri şi tehnicienii lor, întrucât am aflat că astfel de cantonamente ca acesta al gimnasticii de la Deva se desfăşoară şi în alte locaţii din ţară, la alte discipline sportive. Chiar şi unii sportivi legitimaţi la clubul nostru, de la secţiile de judo sau lupte libere, se află în astfel de stagii centralizate de pregătire. Am înţeles că toate aceste cantonamente fac parte din cadrul unui program olimpic şi sper ca Ministerul Tineretului şi Sportului să permanentizeze acest program, deoarece ar fi foarte benefic sportului şi performanţelor”, a comentat Adrian Liga. Cantonamentul gimnasticii care se desfăşoară la Deva se va încheia în data de 31 iulie, după 20 de zile de pregătire intensă. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago