Categories: Actualitate

Au început înscrierile pentru titularizare

Cristina Ghenea

În învăţământ, au început înscrierile pentru titularizarea pe posturi. Dascălilor şi educatorilor care doresc să intre în concursul pentru una dintre catedrele titularizabile, le stau la dispoziţie două centre, unde îşi pot depune dosarele până în data de 24 iunie.
În prezent, în judeţul Hunedoara, sunt disponibile 92 de posturi titularizabile, cu 45 mai puţine decât anul trecut. Asta, deoarece, potrivit inspectorului şcolar general Alexandru Lăutaru (foto), la sfârşitul anului 2010, au mai fost scoase spre titularizare de 89 de posturi. De asemenea, pentru cei interesaţi, mai sunt şi 707 posturi şi fracţiuni de posturi netitularizabile.
Alexandru Lăutaru a precizat că până ieri, au fost depuse deja 36 de dosare la cele două centre din judeţul nostru, la care se pot face înscrierile pentru examen. Este vorba de cel găzduit de Şcoala Eco-Europeană „Andrei Şaguna” şi de Grupul Şcolar „Grigore Moisil”, ambele din Deva. Concursul pentru ocuparea unei catedre se desfăşoară sub formă de probă scrisă, doar într-o singură zi, mai exact, în 13 iulie a.c. Dintre cele 92 de posturi titularizabile de care dispune judeţul Hunedoara, cele mai multe, adică 27, sunt de educatoare, în timp ce pentru disciplinele tehnice şi informatică sunt cele mai puţine.

MesagerulHunedorean