Categories: Sport

Au cucerit „tezaurul” gimnasticii

Ciprian Marinuţ

Junioarele de la „Cetate” Deva au obţinut 33 de medalii (13 de aur, nouă de argint şi 11 de bronz) la Campionatele Naţionale de Gimnastică ale cluburilor sportive şcolare, prima competiţie oficială a anului 2011. Cetate a „strălucit” la categoria junioare III, unde a cucerit 23 de medalii, în principal, prin Mădălina Blendea (cinci medalii de aur) şi Adela Florea (patru medalii de aur).

„Faultaţi” de arbitri

„Cetate” Deva şi-a apărat şi în acest an reputaţia de cel mai valoros şi performant „laborator de şlefuit talente” din gimnastica românească. Sportivele antrenate de Adela Popa, Lucica Menciu, Cristinel Micu şi Ioan Coroiu au dominat Campionatele Naţionale de Gimnastică ale cluburilor sportive şcolare şi au adus la Deva un tezaur de 33 de medalii. Adrian Liga, directorul Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva, susţine că bilanţul gimnastelor devene putea fi şi mai bogat dacă nu-şi băgau coada arbitrii. „La junioare III, gimnastele noastre au fost ca valoare mult peste adversare şi totul a fost clar. Dar, la junioare IV, unde concursul a fost mai echilibrat, arbitrii ne-au ciupit cât au putut. În consecinţă, s-a obţinut numai medalia de argint la echipe la junioare IV, după gazdele de la CSS Buzău, deşi meritam aurul. Nu suntem însă supăraţi, pentru că atitudinea arbitrilor şi a Federaţiei e oarecum de înţeles, deoarece ar fi fost umilitor pentru adversari să cucerim noi toate medaliile. Oricum, important e să creştem şi să promovăm gimnaste la loturile naţionale, nu să obţinem multe medalii la categoriile mici de vârstă”, a spus Adrian Liga.

Seriozitatea, mai valoroasă ca talentul

Vedetele incontestabile ale competiţiei au fost devencele Mădălina Blendea şi Adela Florea. Blendea (12 ani) a făcut un concurs perfect şi a cucerit toate medaliile de aur la junioare III, nivelul IV, iar Adela Florea (11 ani) şi-a trecut în palmares patru dintre cele cinci medalii de aur puse în joc la categoria sa de vârstă. „Mădălina a monopolizat competiţia şi se anunţă ca o candidată perfectă pentru loturile naţionale. S-a impus, pentru că exerciţiile ei au multe elemente cu grad ridicat de dificultate, dar mai ales, graţie acurateţii de la execuţie. Mădălina nu este ceea ce se numeşte un talent pur, ci este foarte serioasă şi muncitoare. Adela Florea e în schimb super talentată, însă nu are deocamdată maturitatea şi seriozitatea Mădălinei”, spune antrenoarea celor două „steluţe” ale competiţiei.

Rezultate tehnice:
Junioare II (13-14 ani): Vasilica Filipescu – aur individual compus şi paralele, argint la bârnă; Patricia Bec – aur la sol şi bronz la individual compus, paralele şi bârnă.
Junioare III, nivel 4 (12 ani): Mădălina Blendea – aur la individual compus, sărituri, paralele, bârnă şi sol; Laura Jurca – argint la individual compus, paralele, bârnă, Andreea Iridon – bronz la individual compus şi bârnă şi argint la sol, Emanuela Pârva – bronz la sărituri şi paralele; aur la echipe.
Junioare III, nivel 3 (11 ani): Adela Florea – aur la individual compus, sărituri, bârnă şi sol; Asiana Peng – bronz la individual compus, argint la sărituri şi sol; aur la echipe.
Junioare IV (sub 10 ani): Denisa Florea – aur la individual compus, Viorica Gopşa – bronz la individual compus; argint la echipe.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Bravo fetelor! Bravo antrenorilor și conducerii CNS Cetate Deva!. si da... tebuie sa felicit si autorul articolului pe care nu il agreez dar acest fapt nu ma determina sa nu-l apreciez atunci cand scrie corect.

  • Fetitele astea ne servesc o lectie de viata tuturor...Ne-am dori ca si junioarele IV sa fie la inaltimea celorlalte...chiar daca directorului i se pare ca au fost "furate", consider ca daca erau la nivelul exigentelor cerute, luau premii la fel ca junioarele III.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago