Categories: Sport

Atleţii români pregătesc participarea la Jocurile Olimpice

Atleţii români calificaţi la Tokyo au început pregătirea specială pentru JO, după ce pen­tru această disciplină sportivă, anul com­petiţional 2020 a ajuns aproape de final. A fost un an dificil, total atipic, pentru tot sportul mondial. Pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul în sportul mondial şi toată lumea implicată în acest fenomen a trebuit să se reseteze.
Acum, la final de an competiţional 2020, gân­durile multora dintre atleţii sau tehni­cienii care se află în cadrul mişcării atletice zboară deja spre anul viitor, spre competiţia supremă din Japonia – Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Federaţia Română de Atletism are cinci sportivi calificaţi până în acest moment la JO de anul viitor, dar lista nu e încă închisă. Alina Rotaru (lungime), Alin Firfirică (disc), Flo­rentina Marincu-Iuşco (în foto, la lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) şi Daniela Stanciu (înălţime) sunt sportivii care au ob­ţinut calificarea pentru Tokyo.
În cadrul unui proiect special, departa­mentul de comunicare din cadrul Federaţiei Române de Atletism îşi propune să pro­moveze în perioada următoare atleţii deja calificaţi la Tokyo, de la care se doreşte să afle cum a fost anul 2020 pentru ei, care sunt planurile de pregătire şi ce gânduri au pentru Jocurile Olimpice.
La finalul acestei săptămâni se vor des­fă­şura la Buziaş, întrecerile Campionatul Naţio­nal de Marş pentru seniori şi tineret (sportivi cu vârsta până la 23 de ani), masculin şi feminin, iar pe 14 noiembrie sunt progra­mate întrecerile din cadrul Campionatul Na­ţio­nal de semimaraton – pentru juniori, tineret şi seniori, competiţie care se va desfăşura la Drobeta Turnu Severin.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

2 ore ago