Categories: Eveniment

Atenţie pe cine primiţi în casã!

Mihai Leonard

În aceste vremuri de criză, numărul infracţiunilor a crescut de la o lună la altă, iar infractorii sunt tot mai inventivi, mai îndrăzneţi şi deseori, mai agresivi.
De aceea, este bine să fiţi atenţi la necunoscuţii care vă bat la uşă, înainte de a-i primi în casă. Această recomandare  este valabilă mai ales pentru persoanele vârstnice şi pentru femeile şi copiii aflaţi singuri în casă. Precizăm aceste lucruri, deoarece, în ultima vreme, poliţiştii hunedoreni au primit mai multe plângeri de la cetăţeni, îndeosebi pensionari, care au fost furaţi de persoane pe care le-au primit în casă sub diferite pretexte.
Astfel, cu două zile în urmă, la poarta casei unei pensionare de 71 de ani, din Deva, s-au prezentat trei femei şi doi bărbaţi, care i-au spus proprietarei că sunt în căutare de aparatură electrocasnică veche, pe care o cumpără la preţuri negociabile. Femeia credulă, i-a primit în curte, apoi în casă. Până să-şi dea seama bătrâna ce se întâmplă, intruşii i-au sustras dintr-un sertar, suma de 1.300 de lei. Apoi, duşi au fost. Norocul păgubitei a fost că poliţiştii deveni au pus repede mâna pe ei, ducându-i unde le este locul. Din cei cinci hoţi, patru sunt recidivişti, fiind de loc de prin Prahova. Umblau prin ţară, dintr-o localitate în alta, în căutare de victime. Se pare că la Deva li s-a înfundat, aşa că  Speranţa M., de 28 ani, Garofiţa M., de 29 ani şi Remus M., de 26 ani, toţi din oraşul Mizil, Irina C., de 25 ani, din comuna Şirna, judeţul Prahova, toţi cu antecedente penale şi Romeo A., de 36 ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, au făcut cunoştinţă cu arestul Poliţiei din Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago