Categories: Actualitate

Aroganţa de maidan

Volodia Macovei
O bucată de ştire de pe Hotnews, referitoare la acordul semnat de România cu Ucraina, pentru „întărirea încrederii şi securităţii”, m-a amuzat teribil. Se spune acolo că „ministrul (Titus Corlăţean, n.n.) a exprimat disponibilitatea Guvernului României de a oferi asistenţă concretă Ucrainei în procesul amplu de reformă legislativă, instituţională şi economică avut în vedere ca parte a parcursului european şi în perspectiva unui posibil proces de aderare la Uniunea Europeană”.
Incredibil! A ajuns, astfel, clasa politică românească – pulbere şi ţărână, coruptă până în măduva oaselor, incapabilă să aşeze câteva legi integrale, câteva reforme folositoare, câteva măsuri economice cu efect şi în buzunarul cetăţeanului –, să dea lecţii de reformă legislativă, de economie, de democraţie instituţională altor ţări. Adică, să asiste politicianul român democraţia ucraineană şi aderarea la Uniunea Europeană. O asemenea aroganţă nedisimulată, pe suportul impotenţei politice, e greu de găsit în altă parte a lumii.
În fapt, conform unui obicei ţinut cu încrâncenare pe plaiurile româneşti, politicianul nostru, chiar analfabet fiind, în multe cazuri, se pocneşte cu cărămida în piept şi ţine lecţii despre tot şi toate. Chiar dacă el e incapabil să facă măcar o urmă de bine propriei ţări, iese în afară şi se autoproclamă atotştiutor, geniu al eficienţei şi onoarea întruchipată.
După cum am observat de foarte multe ori, România, prin politicienii ei, se bagă ca musca-n lapte în tot ce i se pare sonor, chiar dacă nu e treaba ei, ajungând, destul de des, în situaţia de a fi, dacă nu ironizată, atunci luată în vizor. Sunt tensiuni între Occident şi Rusia? Vin politicienii români cu declaraţii belicoase, cu cereri sforăitoare, cu pretenţii şi vectori punitivi. Stau nemţii pe gânduri, înainte de a spune ceva dur în această problemă, aşteaptă politicienii lumii să vadă cât de fierbinte e acest ou, românii nu. Românii bat în Afganistan, bat în Siria, bat în Irak, bat în Republica Moldova, bat şi Rusia, bat şi Marea Britanie, bat tot. Politicienii români ceartă tot ce prind, cu o asemenea înfumurare, încât provoacă greaţă. Acum batem şi prin Ucraina, le pregătim vecinilor noştri viitorul, dar nu suntem în stare să aşezăm prezentul românesc. Halal să ne fie!

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Corect bade Volodia!Imi plac comentariile dumitale pt.ca sunt foarte pertinente!Ce sa-i invete pe aia din Ucraina?Cum sa ruineze in 2 ani o tara cum au facut U.Se.Leii in Romanica?

  • Domnule Volodia, dumneata de care aroganta servesti ? Mi se pare mie ca e ,,de Moscova." Iti place Moskovskaia ? Cu cat se mai vinde in Krimeea ?

  • Bai Anton !Ce ai cu dl.Volodia? Esti cumva un degenerat de rusnac facut din mama tarfa si tata mujic imbuibat de vodka?

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago