Deputatul Vetuţa Stănescu: Avem primii bani din PNRR!

România a primit prima tranşă de bani din suma alocată de Comisia Europeană țării noastre, prin Programul Național de Re­dre­sare şi Reziliență. Este vorba de 1,8 miliarde de euro, reprezentând un procent de 13 la sută din totalul granturilor asigurate de Comisia Europeană României.

Condiții de îndeplinit
„Țara noastră va primi în total 29,2 miliarde de euro pentru punerea în aplicare a Planului de Redresare şi Reziliență, care include 107 investiții în domenii variate şi 64 de reforme. Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe cei 6 piloni prevăzuți de Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență și împărțit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României și să urmărească concomitent prioritățile Co­mi­siei Europene: tranziția verde, transfor­ma­rea digitală, creștere inteligentă, coeziune socială și teritorială, sănătate și reziliență eco­nomică, socială și instituțională, politici pen­tru generația următoare, copii și tineri.
România are pentru anul viitor o finanțare de aproximativ 6,171 miliarde euro, a căror ac­cesare depinde de îndeplinirea condi­țio­na­lităților din program”, a declarat deputatul PNL Vetuța Stănescu (foto).

Infrastructură spitalicească
„Pentru anul 2021 și primul trimestru 2022 sunt planificate 45 de ținte sau jaloane din care 5 sunt deja îndeplinite, iar restul sunt în curs de realizare. PNRR va sprijini o mai bună luare a deciziilor și sustenabilitatea fiscală, printr-un cadru bugetar consolidat, reforme ale administrației fiscale și ale cadrului fiscal, reforma sistemului de pensii și un control mai bun al cheltuielilor. Acesta va sprijini îm­bunătățirea mediului de afaceri, prin măsuri de consolidare a independenței sistemului ju­diciar și de îmbunătățire a calității și efi­cienței acestuia, intensificând lupta împo­triva corupției și susținând un sistem de­ci­zional previzibil, informat și participativ.
PNRR va contribui, de asemenea, la con­so­lidarea rezistenței sistemului de sănătate, prin investiții de 2 miliarde euro pentru o in­fra­structură spitalicească modernă. Siste­mul educațional va fi și acesta susținut, prin mă­suri dedicate tuturor nivelurilor de edu­ca­ție. În plus, reforma venitului minim de in­clu­ziune va simplifica și îmbunătăți sprijinul so­cial pentru cei vulnerabili, creând, în același timp, stimulente pentru angajare și formare. PNRR-ul României va sprijini coeziunea te­ritorială și socială, prin dezvoltarea, moder­ni­za­rea și decarbonizarea transportului rutier și prin îmbunătățirea siguranței rutiere, cu reforme și investiții în valoare de 3,9 miliarde euro. Cunoaştem problemele României, iar întârzierea rezolvării acestora nu face decât să îngreuneze procesul de dezvoltare al țării şi ridicarea nivelului de trai al românilor. Prin acest program, elaborat cu simț de răs­pun­dere şi în cunoştință de cauză a contextului socio-economic al țării, s-au propus investiții sustenabile pentru majoritatea problemelor care blochează progresul şi prin care vom aduce importante reforme în societate şi în economia naţională. De asemenea, în inter­valul 2021-2027, România va putea accesa şi alte proiecte prin care să atragă fonduri din partea Comisiei Europene”, a adăugat par­la­mentarul hunedorean.
„Este important ca reprezentanții adminis­tra­țiilor locale să investească eficient sumele primite şi să acceseze cu încredere fondurile alocate atât prin PNRR, cât şi prin alte pro­grame, pentru a ajuta comunitățile locale să se dezvolte. România are nevoie de investiții în domenii esențiale, precum sănătate, edu­ca­ție sau infrastructură, investiții care nu mai su­portă amânare. Dezvoltarea şi moder­ni­za­rea României sunt obiectivul nostru prin­ci­pal. Rezultatele guvernării liberale încep să se vadă”, a spus Vetuța Stănescu, deputat PNL de Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Senatorii și Deputații s-au îmbogățit din salariul de la stat lunar , tu civil , cel care muncești pe salariul minim pe economie nu te poți îmbogății , nici nu poți trăi decent , pe tine te-au obligat să trăiești în sărăcie ca un sclav .

    Asta fac parlamentarii noștri , ne vorbesc la tv și la tribuna parlamentului că banii din pensia minimă nu ajung să ai un trai decent .

    De vorbe suntem sătui , voi vă îmbogățiți lunar și pe noi ne sărăciți și ne obligați la sclavie .
    Vrem un trai decent ,un salariul minim de 7000 de lei și o pensie minimă de 5000 de lei , așa cum este în Austria și Germania că tot ne dați exemple aceste țări mereu la vorbitor la tv .

    Vrem să ne respectați drepturile la un trai decent și demnitatea să avem onoare , nu tot umiliți și chinuiți să fim .
    Începeți să ne arătați că aveți respect față de cetățenii civili care v-au trimis prin vot în parlament .

    Ați arătat până azi că , sunteți politicieni mincinoși și trădători de șarlatani , nu mai aveți onoare nici respect față de inima voastră care ați mințit-o și trădat-o când ați jurat pe biblie s-au cu mâna pe inimă .

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

12 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

12 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

13 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

13 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

14 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

14 ore ago