Burse sociale pentru elevi din Blăjeni

04  Horia Jurca primar Blajeni

Pentru prima dată în istoria comunei Blăjeni, conform unei hotărâri de consiliu local, elevii cu situaţii materiale precare beneficiază de burse sociale oferite de administraţia publică de aici.
Sprijinul financiar, o noutate
„Este vorba de 12 elevi din ciclul primar, care se bucură de acest mic ajutor financiar, primit lunar. Bursele sunt suportate integral din bugetul nostru şi pot spune că suntem cu plăţile la zi. Valoarea unei burse este de 80 de lei. Deoarece elevii de gimnaziu frecventează şcoala generală din Buceş, în comuna noastră nefuncţionând o astfel de şcoală, nu le-am putut acorda şi lor asemenea burse, pentru că nu ne permite legea”,  arată Horia Jurcă (foto), primarul din Blăjeni. De amintit că şcolarii de la cursurile de zi din învăţământul de stat pot beneficia de burse de merit, de studiu şi de ajutor social. Acordarea lor reprezintă o formă de sprijin material, vizând atât protecţia socială cât şi stimularea celor care obţin rezultate foarte bune la învăţătură şi disciplină. Ea se află la latitudinea fiecărui primar care, în funcţie de priorităţi, poate aloca sau nu, bani de la buget, pentru acest tip de susţinere. La Blăjeni, bursele sociale se acordă încă din 2012, odată cu noua conducere a primăriei.
Poate şi un microbuz şcolar
„Din păcate, pe lângă familiile care au înregistrate dosare sociale, există şi altele, cu probleme de ordin financiar, pe care vrem să le susţinem. Ne gândim şi la acest lucru. De asemenea, sper ca reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean să nu ne uite şi să ne ajute cu un microbuz, care să asigure transportul atât al elevilor de la şcoala primară din Blăjeni, cât şi a celor care frecventează cursurile gimnaziale la şcoala din comuna vecină – Buceş. Ne-ar ajunge unul singur pentru ambele cazuri. Am făcut deja demersurile necesare, dar aşteptăm să se concretizeze. Momentan, transportul elevilor la şcoala din Buceş se face cu autoturismul primăriei şi cu ajutor din partea părinţilor”, mai arată primarul comunei Blăjeni. (M. Şerban)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.