Categories: Actualitate

Aproape un sfert din notele de la evaluare au fost sub cinci

Cristina Ghenea

Absolvenţii claselor de gimnaziu au primit rezultatele de la Evaluarea Naţională. Dintre cei 4.747 de elevi din judeţ, înscrişi anul acesta la testare, patru au primit nota 10, în timp ce 1.113 au luat mai puţin de cinci.
Nici unul dintre elevi nu a picat testul, însă nota de la Evaluare este foarte importantă pentru admiterea la liceu – aceasta reprezintă 50 la sută din media finală de admitere, în timp ce pentru restul de 50 la sută, sunt luate în considerare mediile generale din cei patru ani de gimnaziu. Dintre hunedorenii nemulţumiţi de nota primită, 109 au depus vineri contestaţie, însă doar 34 dintre acestea au fost admise, în timp ce restul notelor au rămas nemodificate. Prima etapă de admitere în licee urmează să se desfăşoare începând din 29 iunie, iar elevii care nu s-au prezentat la probele Evaluării Naţionale din acest an, mai au o şansă anul viitor.
De altfel, în timp ce absolvenţii de gimnaziu au scăpat de examene, liceenii au intrat de astăzi în febra probelor scrise de la Bacalaureat. Aceştia au ocazia să îşi demonstreze cunoştinţele acumulate pe durata celor patru ani de liceu, la Limba şi literatura română, iar examenul continuă până joi, urmând ca mâine să fie susţinută proba la limba maternă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

3 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

3 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

3 ore ago