Categories: ComunitateFlash

Rezultate bune la Evaluarea Naţională

Alice Brandisz

Vineri, elevii claselor a VIII-a au aflat rezultatele la Evaluarea Naţională. Anul acesta, absolvenţii de gimnaziu din judeţul nostru au trecut cu bine cel mai important examen de până acum din viaţa de elev.
Rezultate peste media naţională
Dacă la simularea din timpul anului şcolar doar 45 la sută au reuşit să obţină minimum media cinci, la examen, peste 78 la sută dintre candidaţii din judeţ au obţinut medii mai mari sau egale cu cinci, iar unul dintre elevi a obţinut chiar media 10.
În judeţul Hunedoara, s-au înscris la examen 3.097 de absolvenţi ai şcolilor gimnaziale, din care 2.999 au participat la evaluarea de la limba română şi 2.992 la matematică. Dintre aceştia, doar 653 au avut media la Evaluarea Naţională sub cinci. La disciplina Limba română 369 de elevi nu au reuşit să obţină nota cinci, 2.605 din ei au luat note cuprinse între 5 şi 9,99, iar 25 de elevi au avut nota 10, în timp ce la Matematică 956 de absolvenţi au luat sub cinci şi 30 au reuşit să obţină note de 10.
În perioada următoare se vor desfăşura etapele pentru admiterea în învăţământul liceal. Elevii vor fi repartizaţi computerizat în funcţie de media obţinută la Evaluarea Naţională şi opţiunile completate de aceştia în fişele de înscriere. Listele cu absolvenţii repartizaţi precum şi listele cu locurile neocupate de la licee vor fi afişate pe 20 iulie la unităţile de învăţământ gimnazial.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago