Aproape jumătate din calea ferată de mare viteză Simeria-Gurasada este finalizată

Adriana Năstase

Ieri, reprezentanţii constructorilor liniei de cale ferată de mare viteză, Lot 3, Simeria – Gurasada, i-au prezentat prefectului jude­ţu­lui Hunedoara, Călin Marian, stadiul lucră­rilor pe acest tronson.
Asocierea „FCC Construccion” – „Astaldi” – „Convensa” execută în judeţul Hunedoara lu­crări de reabilitare şi construcţie a căii ferate de mare viteză, concomitent cu menţinerea circulaţiei feroviare. Lungimea totală a tron­sonului Simeria – Gurasada este de 42 km şi cuprinde modernizarea căii ferate, inclusiv construirea a 26 de podeţe, 18 poduri, 4 pasaje superioare şi 3 pasaje inferioare. Clă­dirile staţiilor de cale ferată din Simeria, Deva, Mintia şi Ilia vor fi, de asemenea, mo­dernizate sau reconstruite.
Beneficiarul acestor lucrări, finanţate de Uniunea Europeană, este Compania Naţio­nală de Căi Ferate „CFR” S.A. iar, potrivit pro­iectului, linia ferată de mare viteză (Simeria -Gurasada) urmează să intre în exploatare feroviară în anul 2023.
Prefectul a fost informat în detaliu despre stadului proiectului. Până acum, reabilitarea căii ferate şi construcţia podurilor, podeţelor, pasajelor şi a clădirilor noi din staţii este realizată în proporţie de 40 la sută.
Totodată, având în vedere că această investiţie este foarte importantă atât pentru reţeaua feroviară a României cât şi pentru judeţul Hunedoara, prefectul Călin Marian i-a asigurat pe constructori de tot sprijinul pe care Instituţia Prefectului, în limitele prevă­zute de lege, îl poate oferi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

14 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

19 ore ago