ApaServ continuã sã înregistreze datorii şi pierderi

Carmen Cosman

Curăţată de datorii în urmă cu doar câteva luni, prin înfiinţarea unei firme noi care a preluat sumele neachitate, societatea de furnizare a apei potabile din Valea Jiului continuă să producă datorii şi pierderi.

Protocol de eşalonare

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Costel Avram (foto), a declarat că la momentul înfiinţării NovaServ, nu s-au putut transfera pe noua societate şi datoriile către Apele Române, care însumau aproximativ opt milioane de lei. Iar aceste sume atrag după ele majorări şi penalităţi de întârziere. „În ultimi ani, Consiliul Judeţean Hunedoara a investit în ApaServ opt milioane de lei, în condiţiile în care nu a luat nimic. Iar la un an de la înfiinţarea noii firme, ApaServ are datorii către Apele Române, pentru care există un protocol de eşalonare”, a precizat Costel Avram. Anul trecut, s-a reuşit achitarea a 1,3 milioane de lei din datoria totală, însă în anii precedenţi, abia s-au plătit câte 200.000 de lei. Pe de altă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara recunoaşte că, în ciuda investiţiilor făcute, societatea are în continuare pierderi considerabile şi asta, pentru că reabilitările s-au axat pe conductele principale. În plus, politicile duse în ultimii ani nu au reuşit să determine datornicii să-şi achite facturile restante, iar cele mai mari datorii le înregistrează populaţia şi societăţile de termoficare.

Furnizorul de apă potabilă a decis majorarea tarifelor la apă potabilă şi canalizare. Astfel, de la 2,74 de lei cu TVA, metrul cub de apă a fost majorat la 3,70 de lei cu TVA, în timp ce la canalizare-epurare, tarifele au crescut de la 1,14 lei/metrul cub, la 1,71 lei. Spre comparaţie, în Deva, tariful comun la apă şi canalizare este de 4,01 lei. Preţurile ar putea creşte încă o dată, dacă aleşii locali de la Petrila vor refuza în continuare să amenajeze groapa de gunoi ecologică pe teritoriul lor administrativ, prin transportul nămolului rezultat de la staţia de epurare.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

7 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

7 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

7 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

7 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

7 ore ago