Categories: Comunitate

Apa Serv Valea Jiului are de recuperat peste 15 milioane de lei de la consumatori

Maximilian Gânju

Societatea de apă şi canalizare din Valea Jiului, conform ultimei statistici întocmite, are de recuperat doar de la un singur consumator casnic aproape 25.000 de lei.
Lista consumatorilor casnici care au adunat de-a lungul anilor datorii colosale la apă şi canalizare cuprinde sute de datornici. Pe primele 20 de poziţii sunt consumatori casnici care au de plătit către Apa Serv Valea Jiului sume colosale, pe care, cel mai probabil, nu le vor putea achita niciodată. Restanţierii au facturi neplătite cuprinse între 15.000 şi aproape 25.000 de lei şi chiar dacă operatorul de apă şi canal s-a îndreptat împotriva lor în instanţă, bunurile deţinute de cei mai mulţi dintre datornici nu acoperă suma. În plus, la fel de mulţi datornici nu au alte venituri în afara celor acordate de stat în baza legii venitului minim garantat.
Apa Serv Valea Jiului are de recuperat de la consumatorii casnici peste 10 milioane de lei, iar de la agenţii economici, puţin peste cinci milioane de lei. Cea mai mare parte a datoriei este în dreptul societăţilor de termoficare, respectiv 4,9 milioane de lei, iar şansele ca sumele să intre în conturile operatorului sunt extrem de mici în condiţiile în care majoritatea societăţilor au intrat în faliment. Apa Serv Valea Jiului s-a înscris la masa credală, însă prioritate are bugetul de stat şi apoi „furnizorii”, iar cum firmele de termoficare au foarte puţine active ce pot fi valorificate, datoria încarcă inutil balanţa contabilă a regiei de apă din Valea Jiului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

18 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

18 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

18 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

18 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

18 ore ago