Categories: Sport

Colecţie de medalii la „Cupa Mondială”

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii de la Aurul Brad au fost la înălţime şi au cucerit patru medalii la etapa de Cupă Mondială „Bulgaria Cup” desfăşurată în perioada 18-21 septembrie, în ţara vecină de la sud de Dunăre. Trei dintre cele patru trofee au fost obţinute de juniorul Denis Grigorescu (foto), iar unul i-a revenit seniorului Aurel Brânzoi. Cu acest bilanţ, „icarii” pregătiţi de Adrian Macsim au propulsat România pe locul doi în clasamentul general (neoficial) pe naţiuni, după Bulgaria. La competiţie au participat aeromodelişti din 15 ţări.

Junior de mare viitor
România a fost reprezentată de aeromodelişti de la Aurul Brad, CSU Ploieşti şi CC Cristuru Secuiesc, însă doar hunedorenii au reuşit să obţină clasări în primii 10 şi să puncteze pentru ţara noastră. În proba regină, cea a planoarelor profesionale F1A, Aurul Brad a obţinut doar o clasare pe locul patru prin juniorul Denis Grigorescu. Talentatul aeromodelist care provine din Centrul de Plasament Brad a fost însă eroul echipei hunedorene în proba de planor F1H. În competiţia individuală de la această categorie, Denis Grigorescu a obţinut medalia de aur la juniori, a fost lider în ierarhia „EuroChallenge Cup” şi s-a situat pe locul doi în clasamentul general al seniorilor şi juniorilor, după un bulgar. În plus, tot în proba de planor F1H, seniorul Aurel Brânzoi s-a situat pe locul trei, Ciprian Mureşan a fost pe patru, Ioan Mascovshi a ocupat locul şase, iar Traian Gheorghe a fost al nouălea. Cumulate, punctele adunate de brădeni au urcat România pe locul doi în ierarhia generală (neoficială) pe naţiuni, după Bulgaria, dar înaintea Spaniei, Rusiei, Ucrainei, Italiei ori Finlandei.  „Este un rezultat extraordinar pentru Denis, pentru Aurul Brad şi pentru România. Faţă de anul trecut, când la acest concurs obţineam o singură medalie de bronz, acum, cele două medalii de aur şi cele de argint şi bronz reprezintă un progres fantastic. Trebuie remarcat că Denis se află la primul succes la o competiţie internaţională, dar cred că talentul său îl va propulsa anul viitor în Lotul Naţional de Juniori al României, pe care-l coordonez. Înaintea triumfului din Bulgaria, Denis Grigorescu a cucerit titlul de campion naţional cu echipa Aurul Brad şi s-a clasat pe locul doi la Cupa României, astfel că el continuă tradiţia aeromodeliştilor de top de la Aurul Brad proveniţi din Centrul de Plasament Brad”, a afirmat Adrian Macsim.
Ceilalţi reprezentanţi ai României au obţinut clasări de la locul 10 în jos în probele în care au concurat, deşi condiţiile meteo şi organizarea au fost excelente.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

14 ore ago