Şoimii „zboarã“ bine acasã

Ciprian Marinuţ

Şoimul Băiţa a obţinut prima victorie în faţa propriilor suporteri, în actualul sezon al Ligii a IV-a, 3-1 cu Dacia Orăştie, în etapa intermediară disputată ieri. Trupa antrenată de Marius Tănase a marcat trei goluri consecutive, primul din penalti, după ce a fost condusă cu 1-0, până aproape de pauză.

Au reluat şirul victoriilor

Echipa din Băiţa a început campionatul cu o victorie, în deplasare, în faţa nou-promovatei CS Ghelari, a urmat o remiză, 1-1, acasă cu Jiul Petroşani, iar în runda a treia, a suferit primul eşec, 0-1, la Brad, cu Aurul. Cu acest parcurs descendent, formaţia antrenată de Marius Tănase nu-şi putea permite încă un pas greşit. Prin urmare, în meciul cu Dacia Orăştie „şoimii“ şi-au încordat muşchii şi au reluat şirul victoriilor, graţie unui plus de ambiţie, inspiraţie şi combativitate. În schimb, gruparea din Orăştie a rămas fără nici un punct pe teren străin în noua ediţie de campionat, deşi a pus serioase probleme „şoimilor“.

Start ezitant

Pe un teren ofilit, amenajat în vecinătatea unei foste cariere miniere, dar cu imnul Ligii Campionilor răsunând la vestiare, Şoimul Băiţa şi Dacia Orăştie au demonstrat că şi în Liga a IV-a, fotbalul are farmecul său aparte, indiferent de condiţii sau de calitatea jucătorilor, dacă are ca ingredient de bază sufletul. Gazdele au suferit în debutul partidei, din cauza erorilor defensive ale veteranului Roman. Acesta a fost aproape de autogol în minutul 13, când a vrut să paseze acasă, iar apoi a fost depăşit uşor de mai multe ori de adversarul direct. Scăpată fără gol, trupa din Băiţa s-a redresat din mers şi a început să atace consistent, însă Dacia a lovit pe contraatac. George Blaga a scăpat pe banda stângă, după o pasă în adâncime, la limita ofsaidului, a centrat precis, iar Buică a înscris simplu, cu latul, de la patru metri: 0-1. Tânăra trupă din Băiţa a avut nervi tari şi a revenit în atac, cu mai mare îndârjire. Şutul lui Ţene (37) a fost scos de la vinclu de Cimporescu, iar în penultimul minut al reprizei, Lupşa a fost faultat în careu de Alin Pop şi arbitrul Florin Anca a dictat prompt penalti. Ioan Pisoiu (44), fostul jucător al Mureşului Deva şi Corvinului, a transformat cu emoţii, iar cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, scor 1-1. Jucătorii Daciei au protestat pentru faza penaltiului şi au primit un cartonaş galben chiar şi în pauză.

Finiş în forţă

Antrenorul Marius Tănase a mutat inspirat în debutul reprizei secunde, iar noul intrat Agachi a fost omul meciului, marcând o dublă şi aducând victoria echipei sale. Acesta şi-a anunţat prezenţa în teren în minutul 53 cu un şut de la 25 de metri, care a picat pe transversală. Peste doar cinci minute, acelaşi Agachi a marcat golul de 2-1, reluând cu capul din careul mic o centrare de pe stânga a lui G. Popa. Dacia a replicat furibund şi a atacat cu toate liniile, însă lovitura de cap a lui Noja (67) a trecut peste poartă. Jucând speculativ, Şoimul a reuşit să se desprindă la 3-1, în urma unei acţiuni personale a aceluiaşi Agachi, care a driblat tot şi a marcat cu un şut plasat din careu.

Şoimul Băiţa – Dacia Orăştie 3-1 (1-1)
Au marcat: Pisoiu (44 din penalti), Agachi (58 şi 83) / Duică (35)
Şoimul: Ciobotariu – Toader, Roman (46 Stoica), G. Popa, Marcu (46 Agachi), Ţene, Pisoiu, Lupşa, Dărăban (cpt), Bodea (68 Lukacs). Antrenor – Marius Tănase.
Dacia: Cimporescu – Pricăjan (60 Ivan), A. Pop (cpt), Oniga, Duică, Mercurean, L. Popa (65 Solomon), Măieraş, G. Blaga, Ov. Blaga, Noja.
Arbitri: Florin Anca – centru, Cosmin Danciu şi Aurelian Băleanu (toţi Deva) – asistenţi.
Observator – Grigore Macavei (Deva).

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.