Anul 2018 nu a fost unul rău pentru Teliucu Inferior

Magdalena Şerban

La Teliucu Inferior, copiii se vor bucura de daruri de la Moş Crăciun, iar reprezentanţii conducerii locale încheie anul cu satisfacţia unor investiţii majore, la baza cărora stau fondurile guvernamentale şi europene obţinute în urma accesării de proiecte.

„Pregătim circa 250-300 de pachete de Crăciun pentru copiii din comună, de la grădiniţă până la clasa a VIII-a. Le vor primi la serbarea şcolară ce se va desfăşura la căminul cultural, în data de 20 decembrie. În fiecare an am avut acţiuni de acest gen”, a precizat Daniel Pupeză (foto), primarul din Teliucu Inferior.
Legat de anul 2018, acesta e de părere că nu e tocmai de criticat, date fiind proiectele câştigate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II), dar şi pe fonduri europene. Astfel, pe axă guvernamentală se vor realiza alimentarea cu apă a localităţii Izvoarele, canalizarea menajeră pe Strada Lacului din satul Cinciş-Cerna, reabilitarea şi dotarea clădirii şcolii gimnaziale din Teliucu Inferior, reabilitarea şi modernizarea dispensarului medical şi modernizare de străzi. Totodată, fondurile de la U.E (accesate prin Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor – GAL) vor asigura modernizarea parcului din faţa căminului cultural din Teliucu Inferior şi amenajarea unui teren de sport cu gazon sintetic în curtea şcolii primare din satul Cinciş.
„Valoarea programelor câştigate ajunge undeva la 20.000.000 de lei. Alocările bugetare de la începutul anului au fost mai mici decât cele din 2017, dar ne încadrăm fără probleme. Nu e cazul să ne plângem, ne descurcăm şi ne gospodărim cu cât avem”, a mai arătat primarul, care pe această cale le lansează o invitaţie oficială celor care au în plan să colinde administraţia publică locală.
„Îi aşteptăm să ducă mai departe datina străbună şi să ne bucurăm împreună de marea sărbătoare a creştinătăţii! ”, a încheiat primarul comunei Teliucu Inferior.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.