Comunitate

Densuş: Investiţii de patru milioane de euro în acest an

Magdalena Şerban

Printre comunele care au accesat programul WiFi4EU al Comisiei Europene, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de câte 15.000 de euro fiecare, pentru instalarea unor puncte de acces public şi gratuit la Internet wireless, se află şi Densuş. Vestea eligibilităţii a fost primită de curând. Totodată, aici se fac pregătirile pentru ca fiecare copil să se bucure de darurile de la Moş Crăciun.

„Alături de noi, de Internet gratuit vor mai beneficia şi alte localităţi din judeţ, majoritatea rurale. Încă nu am decis care vor fi punctele de amplasare a emiţătoarelor la nivel de comună, dar încercăm să cuprindem satele principale, în zonele de interes. Este o oportunitate pentru noi şi era păcat să o ratăm, mai ales că se asigură finanţarea. Multă lume are telefoane mobile sau laptopuri, aşa că va putea să acceseze Internetul din spaţiul public, totul fiind gratuit. O altă veste pe care vreau să le-o dau consătenilor, de data asta special celor mici, este că Moş Crăciun va ajunge la ei. Darurile sunt susţinute din bugetul local şi s-au pregătit peste 120 de pachete. Le distribuim prin intermediul şcolilor ”, a spus Adrian Vîrtopean (foto), primarul comunei Densuş.
Pe de altă parte, pentru că a tras deja concluziile, acesta susţine că 2018 s-a dovedit a fi rodnic din punct de vedere investiţional, doar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) obţinându-se proiecte mari, precum canalizarea apelor menajere şi epurarea acestora pentru localităţile Densuş, Hăţăgel, Peşteana şi Peşteniţa (etapa a doua), executarea unor lucrări de reabilitare a reţelei de iluminat public şi modernizare drumuri de interes local, dar şi poduri. Nici banii europeni nu au ocolit comuna. Prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Microregiunea Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor, administraţia publică a câştigat un program ce prevede achiziţionarea unui utilaj multifuncţional de ultimă generaţie, valoarea fiind estimată la 82.000 de euro. Ar mai fi, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), un proiect de modernizare de drumuri, în cuantum de un milion de euro, dar şi unul de modernizare şi dotare a căminelor culturale, în sumă de circa 500.000 de euro. În total, pentru comuna Densuş, anul 2018 a însemnat atragerea a patru milioane de euro.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

10 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

10 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

10 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

10 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

10 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

10 ore ago