Categories: Actualitate

Anglia va elimina izolarea obligatorie pentru cei depistați pozitiv. „Trebuie să învățăm să trăim cu virusul”

După ce majoritatea restricțiilor impuse în Anglia au fost ridicate din ianuarie, britanicii testați pozitiv la Covid nu vor mai fi obligaţi să se autoizoleze pentru a limita răspândirea virusului. O decizie în acest sens va fi anunțată în aceste zile de premierul britanic Boris Johnson (foto), ca parte a noilor măsuri de „a trăi cu Covid”.

Fără mască
Boris Johnson a expus intențiile de a ridica toate reglementările anti-Covid care restricționează libertățile publice în Anglia, ca parte a planului său de „a trăi” cu viru­su­lui. „Covid nu va dispărea brusc și trebuie să învățăm să trăim cu acest virus și să con­ti­nuăm să ne protejăm fără să ne restrângem libertățile. Am construit protecții puternice împotriva acestui virus în ultimii doi ani prin lansarea vaccinurilor, teste, tratamente noi și cea mai bună înțelegere științifică despre acest virus”, declarase și Boris Johnson, îna­inte de acest anunț. Premierul a mai notat că datorită succesului campaniei de vacci­nare și a numărului de oameni care s-au prezentat pentru a fi imunizați, „acum sun­tem în măsură să stabilim planul de a trăi cu Covid în această săptămână”.
Cele mai multe dintre restricțiile anti-Covid impuse în Anglia pe fondul aparției tulpinii Omicron au fost ridicate de pe 27 ia­nuarie. Purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie, iar accesul în cluburi sau la întrunirile cu un număr mare de participanți nu se mai face pe baza certificatului sanitar. Premierul britanic a anunțat încă din 19 ianuarie că din luna martie se va renunța la izolarea persoanelor testate pozitiv cu Covid. Regula este în vigoare până la 24 martie, iar Johnson a precizat de atunci că nu va fi prelungită.

Mesagerul Hunedorean