Categories: ComunitateFlash

Amenzi de zeci de mii de lei pentru muncă la negru

Maximilian Gânju

Controlul inspectorilor ITM Hunedoara derulat la finele săptămânii trecute în Valea Jiului a scos la iveală nereguli la toate societăţile verificate.

Acţiune fulger, cu ispectori de la judeţ
Inspectorii ITM de la Deva şi nu din cadrul Biroului Petroşani au descins în Valea Jiului într-o acţiune de verificare şi la majoritatea societăţilor controlate ori persoanelor fizice autorizate au descoperit abateri. Acţiunea fulger a scos la iveală nereguli mai ales în privinţa angajaţilor fără forme legale. Toţi cei prinşi că aveau angajaţi la negru au fost chemaţi la sediul ITM Hunedoara pentru clarificări şi sancţionaţi cu amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei. Verificările inspectorilor ITM Hunedoara nu s-au încheiat, astfel că numărul sancţiunilor va fi mai mare. Totodată, verificări în cadrul aceleiaşi acţiuni au fost făcute şi în Haţeg, iar două firme au fost găsite cu angajaţi fără forme legale. „Vineri, s-au încheiat la cinci firme acte de control, la toate cele cinci au fost descoperite cinci persoane care munceau la negru. În Haţeg, au fost descoperite două firme, cu două persoane care munceau la negru. Au fost acordate opt amenzi în valoare totală de 90.000 de lei. Acţiunea nu este finalizată, ea continuă zilele acestea”, a declarat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Controale surpriză şi în perioada următoare
Totodată, inspectorii de muncă au încheiat şi procesele verbale pentru societatea din Petroşani, unde au fost nevoiţi să sesizeze Poliţia după ce actele de constatare le-au fost rupte de soţia administratorului localului. Inspectorii au descoperit la societatea în cauză doi angajaţi fără forme legale, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara. Inspectorii vor continua acţiunile, iar în Valea Jiului vor efectua verificări angajaţi ai ITM care nu sunt din zonă, astfel încât să fie înlăturată orice suspiciune.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

10 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

10 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

10 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

10 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

10 ore ago