Categories: EvenimentFlash

Cel mai iubit brădean a fost condus pe ultimul drum

Sorina Popa

Câteva mii de persoane au participat, sâmbătă, la Brad, la înmormântarea omului de afaceri Alin Popa, cel mai bogat hunedorean, patronul celei mai mari firme de transport marfă auto din ţară. Un număr de 12 preoţi a oficiat slujba de înmormântare, iar opt avioane i-au dat ultimul salut.  

Coloana a străbătut centrul oraşului

Prieteni şi rude de-ai lui Alin Popa, dar şi un număr mare de localnici, au venit la reşedinţa familiei din municipiul Brad, aducând sute de coroane mari de flori. Salariaţi de la firma Edy Spedition, înfiinţată de Alin Popa, îmbrăcaţi în haine inscripţionate cu numele societăţii, au urcat, după slujbă, sicriul extrem de costisitor, pe un TIR de la Edy Spedition, iar coloana de oameni care au venit să-şi ia ultimul rămas bun de la concetăţeanul lor a străbătut întregul oraş, iar din loc in loc, oamenii au aplaudat. O fanfară a însoţit coloana pe tot parcursul ceremoniei. Opt avioane au survolat, în timpul slujbei, cerul, prietenii piloţi ţinând să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost Alin Popa. La ceremonie, au fost prezenţi atât apropiaţii patronului de la Edy Spedition, mort într-un accident de circulaţie pe o şosea din judeţul Timiş, cât şi autorităţi locale, cum sunt primarul Bradului, Florin Cazacu, secretarul de stat Natalia Intotero, Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara.
Alin Popa a fost îngropat în cimitirul aflat în curtea Bisericii Adormirea Maicii Domnului, în cripta familiei, alături de mama sa. Brădenii şi nu numai ei l-au iubit pe omul de afaceri, pentru că, în primul rând, el a reuşit să le dea la mii de oameni de lucru. El a avut curajul să înfiinţeze o firmă, care după două decenii, a ajuns cea mai importantă societate de profil din ţară, iar hunedoreanul avea de gând să o ridice mai sus, în anii următori. Nu a mai apucat, însă, iar soţia lui şi fiul Edy, l-au plâns, sâmbătă, pe cel care a avut tenacitatea de a reuşi în viaţă, fiind iubit de mii de oameni.

Mergea să se roage la mănăstire

Se pare că Alin Popa se îndrepta către Mănăstirea Şag, din apropierea Timişoarei, atunci când, având aproape 200 de kilometri la oră, s-a izbit, frontal, de un TIR, decedând pe loc. Apropiaţii omului de afaceri spun că bărbatul îşi anunţase rudele că merge să se roage. Nu se ştie, însă, dacă el a reuşit să ajungă în acea zi fatală, la mănăstire, sau nu.  Medicii care au făcut autopsia lui Alin Popa au declarat că nu au mai avut de mult un caz atât de dur, patronul firmei de transporturi Edy Spedition suferind traumatisme foarte grave în urma accidentului.
Brădeanul era căsătorit şi avea un fiu, Edy, care a terminat liceul în Elveţia, iar acum este student la Paris.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • ma tu nu cumva esti un gunoi de la statia de sortare a lui cazacu scapat de sub control?

  • Pentru XMAS: Nimeni, dar poate ar fi trebuit sa fie. Indiferent ce-ti sopteste constiinta ta limitata (daca ai) ar trebui sa apreciezi un om care a reusit. Eventual poti sa fii mandru ca ai fost concetatean cu el... de asemenea ar trebui sa intelegi ca a dat de lucru multor oameni si a ajutat in felul sau la progresul nostru... si al tau. Lasand la o parte faptul ca te banuiesc de incontinenta psihica nu pot decat sa te identific in gasca halitorilor de seminte. Apropos, mai rontaiti seminte in fata postei sau v-ati mutat la scuteala acu ca ploua?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

8 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

8 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

8 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

8 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

8 ore ago