Categories: ActualitateFlash

Alin Popa a intrat direct într-un TIR

Sorina Popa

Veste şoc, ieri, după amiază, pentru mulţi hunedoreni, dar şi pentru  oameni din întreaga ţară. Brădeanul Alin Popa (medalion), patronul grupului de firme Edy International Spedition, şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier, produs în judeţul Timiş, între localităţile Şag şi Jebel.

Rula cu viteză foarte mare
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat că Popa s-ar fi angajat într-o depăşire periculoasă, izbindu-se frontal de un autotren (n.r.-înmatriculat în Macedonia), care venea din sens opus. Hunedoreanul, aflat singur în maşină, a decedat pe loc, iar şoferul autotrenului a fost transportat la spital cu contuzii la cap. Potrivit martorilor accidentului, Mercedesul S Klasse în care se afla Alin Popa avea viteză foarte mare. Un şofer care se afla în spatele său şi care a văzut toată scena a relatat că autoturismul de lux al brădeanului a încercat de mai multe ori să intre în depăşire, chiar şi într-o curbă fără vizibilitate, marcată cu linie continuă, şi a încetinit doar când a apărut un echipaj al Poliţiei. În urma impactului, Mercedesul a luat foc. Participanţii din trafic au stins flăcările, dar şoferul era deja mort. Traficul rutier în zonă a fost blocat zeci de minute.
Alin Popa, născut în municipiul Brad, avea 41 de ani, locuia în Timişoara, era căsătorit şi avea un băiat, Edy, în vârstă de 19 ani, care studiază în Elveţia.

Cel mai mare transportator auto din România
Povestea lui Alin Popa începe undeva în anii 90, când el, la vârsta de 20 de ani, porneşte o afacere cu 2-3 camioane, firma înfiinţată de el numindu-se Alin Trans. Între timp, odată cu dezvoltarea acesteia, numele companiei a fost schimbat, noua denumire fiind Edy Spedition, după numele fiului său. În peste două decenii, compania condusă de Alin Popa a ajuns la afaceri de 520 milioane de lei şi o flotă de peste 1.100 de camioane, ea devenind cea mai mare firmă de transport marfă din România. Ca urmare şi veniturile lui Alin Popa au crescut, hunedoreanul ocupând poziţia 230 în topul celor mai bogaţi 500 de români.
Anul acesta, s-au împlinit 21 de ani de la înfiinţarea firmei Alin Trans, devenită între timp grupul Edy International Spedition, cel mai mare jucător de pe piaţa de transporturi rutiere de
marfă din România. În 2003, Edy Spedition a încheiat un contract de transport cu Coca-Cola, primul client de marcă din portofoliu, punând astfel bazele unui parteneriat care se menţine şi în prezent. Contractul cu Coca Cola şi cu alte firme mari aducea venituri sigure. Aşa că Alin Popa a ales, la începutul anilor 2000, să investească în cumpărarea de camioane. Şi-a schimbat flota, achiziţionând unităţi Volvo noi şi remorci Schmidt. În 2002, el şi-a extins afacerea în afara ţării. Transportul internaţional genera profituri uriaşe, iar, în 2005, patronul Edy Spedition şi-a dat seama că poate dubla flota de TIR-uri.

Anul 2008, an de vârf, dar şi de cotitură
În 2005, Alin Popa a vândut 17,5 la sută din acţiuni fondului de investiţii Balkan Accession Fund. Vârful grupului Edy Spedition a fost atins în 2008. Brădeanul achiziţionase deja 1.250 de camioane. Cifra de afaceri era de 150 de milioane de euro,  el deţinând 43 la sută din transporturi rutiere şi 46 la sută din distribuţia de carburanţi. Însă, în acel an, veniturile firmei au fost depăşite de Diesel
One. Aşa că o echipă de directori angajaţi de Alin Popa la Edy Spedition au ales să ia nişte măsuri ciudate. Cea mai ciudată: renunţarea la poliţa CASCO pentru camioane. Una inteligentă: returnarea a 200 de camioane către compania Volvo, în sistem buy-back, mutare care a adus cinci milioane de euro.
Cu toate că deja concurenţa pentru Edy Spedition devenise  acerbă, alte firme de profil fiind în creştere, brădeanul îşi propusese ca, până în 2017, compania sa să ajungă cel mai mare operator de transport din Europa Centrală şi de Est. Cert este că Edy Spedition a rămas cel mai mare transportator de marfă din România. Rămâne de văzut dacă planul lui Alin Popa va reuşi şi după moartea sa.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • VEDETI CUM SE DUCE DRACULUI TOTUL INTR-O SECUNDA ,VIATA NU ESTE OAR O ALERGARE DUPA BOGATIE,GINDITI VA CA VA VENI SI ULTIMA ZI.

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

13 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

13 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

13 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

13 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

13 ore ago