Categories: Flash

”Monstruoasa coaliție” politică de la Hunedoara

       Motto: Când răii se înțeleg, cei buni trebuie să se asocieze; altfel, vor dispărea, unul câte  unul, victime necompătimite într-un război de disprețuit. (Edmund Burke)

   Politica este forma concentrată a economicului și se face cu și pentru social.  Ca urmare, orice decizie politică trebuie luată în slujba eficienței economice a unei societăți și pentru prosperitatea membrilor acelei comunități. Mai mult decât atât, prin faptul ca orice cetățean al lumii moderne acordă o împuternicire altui cetățean, prin vot, și îi oferă bani, prin taxe și impozite, acesta trebuie să  se bucure de siguranță, protecție și apărarea intereselor sale, de orice natură ar fi acestea.

Din păcate, în județul Hunedoara, alegerile electorale din 10 iunie 2012 nu reprezintă o luptă onestă pentru ocuparea unor poziții administrative cu ajutorul cărora să se îmbunătățească mediul de afaceri și cel social al plătitorilor de taxe si impozite hunedoreni, ci  este o luptă pentru supraviețuirea politică a unui colaborator semi-centenar al Securității comuniste.

În speță, este vorba despre Moloț Mircea Ioan, președintele filialei județene a PNL și președinte al Consiliului Județean Hunedoara, începând din 2004 și până în prezent, care, pentru a mai prinde încă un mandat de 4 ani în funcția actuală, a injghebat o coaliție politică (PNL+PC+PSD+UDMR+PRM), fără ideologie, fără  principii și fără responsabilitate față de interesele legitime ale județului nostru, singurul din țară cu trei zone defavorizate: Valea Jiului, zona Hunedoara-Teliuc-Ghelari și zona Brad.

 

Biografia „turnătorului” la Securitate MOLOȚ MIRCEA IOAN, nume conspirativ PANȚURU VIOREL.

– născut la 20 martie 1950, în comuna Mărtinesti, județul Hunedoara.

-A început activitatea de „turnător” la Securitatea comunistă de la vârsta de 17 ani când, fiind elev în clasa a-X-a a           Liceului „Aurel Vlaicu” din Orăștie, a fost recrutat ca agent de la prima întâlnire.

– dând dovadă, de-a lungul timpului în care a colaborat cu Securitatea de o deosebită râvnă, a fost „promovat” din agent în colaborator, iar apoi ca informator al amintitei instituții.

– pentru seviciile aduse „agenturilor” comuniste a progresat social astfel: pedagog, profesor suplinitor de matematică/educație fizică, profesor titular( în anul 1982,la 32 de ani), director al Taberelor Școlare din județ, până în 1989, viceprimar al Devei (2000-2004), președinte al Consiliului Județean Hunedoara, din 2004 în prezent.

 

      Biografia lui SCHNEIDER MATEI, unul dintre cei turnați la Securitate de Panțuru Viorel, recte Moloț Mircea.

– născut la 21.06.1941, în comuna Ungureni, județul Alba.

– absolvent al Facultății de Filologie Iași, secția română- engleză.

– pentru că era creștin practicant – cititor de Biblie, pentru că era etnic german, dar fidel României (pe care nu a denigrat-o niciodată) și pentru că l-a cunoscut și a avut încredere în Molot Mircea Ioan, care l-a turnat din greu la Securitate, acesta a involuat pe scara socială și profesională a vremii sale astfel: șef protocol/traducător la Întreprinderea Textilă „Dunăreana” Giurgiu, profesor titular de limba engleză /germană și diriginte la Lic. Ind.nr.1 Hunedoara (coleg cu Moloț-Panțuru), profesor școală generală ,electrician, șomer, exilat în RFG.

OBS. Pentru verificarea/completarea afirmațiilor noastre studiați Dosar R1705 și Dosar I 151144.

 

Coaliție politică locală, pusă în slujba lui Moloț

Pentru a-și ascunde trecutul și pentru a mai rămâne la conducerea județului Hunedoara – încăput din 2004 pe mâna lui, iar în ultimi ani și a familiei sale ( fiică, ginere etc.) și a acoliților săi, fostul informator Panțuru Viorel, acum președintele Consiliului Județean, Mircea Ioan Moloț, a încropit, în stil securistic, pe plan local, o coaliție de partide care să-l ajute să mai câștige un al treilea mandat la șefia județului. În urma trocului politic, se pare că principalii perdanți sunt social-democrații, adică tocmai partidul care stă cel mai bine în sondaje la nivel de județ. Dar nici celelalte partide din această coaliție nu se aleg cu prea mare câștig, singurul câștigător din acest troc politic local, pare a fi fostul informator al Securității Moloț-Panțuru.

Astfel, organizația județeană PNL Hunedoara, al cărei președinte este Mircea Ioan Moloț, pentru prima dată în cei 22 de ani de la Revoluție, nu și-a nominalizat candidați în marile orașe ale județului, cedând locurile celorlalte formațiuni din “monstruoasa coaliție” politică locală,  tocmai pentru ca Moloț să fie sprijinit de acestea în alegerile pentru șefia consiliului județean. PNL va sustine la Primaria Deva pe Petre Mărginean (PC),  pe Bende Barna (UDMR) la Primăria Hunedoara și pe Ioan Rus (PSD) la Primăria Petroșani.

Alianța Partidului Conservator cu PNL poate fi socotită normală din moment ce PC, acest partid căpușă, care a intrat în Parlament numai pe spatele altor formațiuni, are ca președinte de onoare pe Dan Voiculescu – Felix, dovedit că a fost colaborator al Securității. Iar în PNL, pe lângă Moloț, au mai fost fost deconspirați și alți colaboratori ai instituției amintite, cum ar fi Mona Muscă, Ducu Bertzi, Constantin Bălăceanu-Stolnici, Alexandru Paleologu, Dan Amedeo Lăzărescu sau Sorin Roșca Stănescu. De o vreme încoace, acesta din urmă scrie editoriale și în ziarul lui Moloț. Ca să vedeți cum lucreză împreună foștii colaboratori și informatori ai Securității. Din această alianță, PC a reușit să obțină, ca de obicei,  un oarece câștig: Petru Mărginean, liderul local al conservatorilor, este candidatul USL la Primăria Deva.

Deși în acest an avea mari șanse să câștige primăriile din municipiile Deva si Hunedoara, Partidul Social Democrat nu și-a desemnat candidați aici, tocmai pentru a-i face jocul lui Moloț. De fapt, social-democrații au cam fost păcăliți de Moloț, dacă ținem cont de faptul că la Hațeg și Petrila liberalii și-au  pus contracandidat la cel al PSD.

     Partidul România Mare este al patrulea partid care la nivel local a intrat în coaliția înjghebată de bătrânul informator Moloț-Panțuru. Deși a anunțat în că va candida la președinția Consililui Județean, Costel Avram, liderul local al PRM, și subordonatul lui Moloț pe linie de serviciu, a renunțat în final, pentru ca nu-i lua cumva din voturile șefului său de la județ.

Și ca lucrurile să fie cât mai clare în ce înseamnă politica bazată doar pe interese personale și de partid, în această  coaliție locală Moloț a reușit să atragă și UDMR, mazilindu-l fără scrupule pe candidatul liberal la Primăria Hunedoara, în favoare unui candidat al UDMR, pe care l-au denumit de ochii lumii “independent”. Ca urmare, nici UDMR, – care aici, în județul Hunedoara, pare a se simții bine alături de PRM și de PSD – nu și-a nominalizat candidat la președinția consiliului județean, deși ar fi avut persoane îndrituite pentru o asemenea candidatură. Ăsta a fost trocul făcut de liderii locali ai UDMR cu Moloț, pentru ca el să câștige și voturile celor câteva mii de etnici maghiari din județ.

Concluzia este una singură: această coaliție la nivel local nu s-a constituit de la sine, pentru binele cetățenilor din județ, ci în urma unor interese personale și, mai ales, în urma unor manevre de tip securistic. Iar scopul principal al acestei „monstruoase coaliții” este, culmea!, nu acela de a-l da jos – cum s-a întâmplat cu A.I. Cuza –  de la șefia județului pe Moloț-Panțuru, acest informator dovedit al Securității, care de opt ani conduce județul după bunul lui plac, ci de a-l menține în funcție. Sperăm, totuși, că hunedorenii sunt mai inteligenți decât ne cred ei, și vor vota în consecință.

                                    Ing.  Marin Mititelu,

                                 vicepreședinte al SNSMR

 

 

 

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nu uitati va rog,de NISTOR Laurentiu,cel care a primit in perioada 1999-2002,multe stipendii grasein schimbul carora a favorizat pe MITRA Calin din ORADEA-pseudo investitor de tip P.S.D. sa obtina rambursari ilegale de T.V.A. de cca.1.000.000 RON de la Administratia Financiara Deva, prin interventiile facute pe langa RUSAN Vasile dir.D.G.F.P.jud.HD.,pus in functie de P.S.D..In momentul de fata,MITRA Calin isi ispaseste in penitenciar pedeapsa de 8 ani inchisoare,in timp ce tov.NISTOR L. face in continuare politica de 2 bani.Sa nu uitam,ar fi nedrept,nici de slugoii Molotului din P.N.L.:Svejk-STURZA Alexandru-alt turnator la Secu,SURGENT Marius-de aceeasi speta si BALINT Tibeiu Ioan-un lingau fara nicio valoare.

  • Un jeg ordinar Mircea Molot ,pentru ca satenii din Jeledinti au refuzat sa-i vanda pe 2 milioane lei vechi hectarul de pamant ,Mircea Molot refuza sa repare drumurile din satul Jeledinti ,comuna Martinesti de unde este el originar,un securist jegos care recurce la santajarea satenilor ,nu se mai satura de pamant .

  • Noi angajatii din spitalul Paclisa suntem tinuti in teroare de Mircea Molot ,care a dat ordin sa intram cu bolnavii in cabina de vot si sa-l votam ,ne-a amenintat ca cine nu-l voteaza isi va pierde locul de munca

  • nu mai stiti ce sa inventati despre domnul molot. sa va fie rusine. sub conducerea lui mircea ioan molot s_au facut multge in hunedoara. nu va fie frica domnule presedinte de cei bcare au tradat pnl si au fugit ca niste lasi la usp ca nu ii voteaza lumea. dobra voteaza usl si mircea ioan molot.sa va ajute dumnezeu. iar pe mircia munteanu sa l trimiteti direct la puscarie....

  • MITITELU ,saracu e dus cu pluta !Inca mai are regrete comuniste in cap! Are o depresie recunoscuta de la o posta! VOTAM COALITIA DE LA GUVERNARE ,ne-am saturat de portocalii vopsiti in verde !MIRCIA,la munca ,ca ai trait suficient din banii de la stat !Doar ai STUDII SUPERIOARE acum . Sa vedem de ce esti in stare !

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Vând casă în Simeria. Informații la telefon 0753.083.333.

2 ore ago

Ca la grădiniță! Amintiri din copilărie: Liberalii și afișele lor prețioase

Campania electorală și-a deschis deja porțile spre scenă, iar primii artiști își fac apariția cu…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele că un fost edil, care râv­nește iar la postul de conducător al…

21 de ore ago

Bulina albă

Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior Pentru că a câștigat titlul de vicecampion european, cu echipa…

21 de ore ago

Bulina neagră

Constantin H., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce și-a…

21 de ore ago

Drogat, cu permis de conducere fals, a crezut că scapă de polițiști

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost condamnat la mai bine de patru ani de…

21 de ore ago