Aleşii locali din Deva revocă hotărârea prin care se făcea o restructurare a organigramei. Nu s-a putut cu hotărârea, se va putea cu analiza

Sorina Popa

Este clar că nimeni nu se aştepta la asta! După ce aleşii locali din Deva au votat cu una­nimitate de voturi proiectul de hotărâre ini­ţiat de primar, de reorganizare a direcţiilor, ser­viciilor din instituţie, acum lucrurile au luat o nouă întorsătură.

Au dat în judecată primăria
În şedinţa de Consiliu Local de astăzi, mier­curi, va fi votată revocarea hotărârii res­pec­tive, tot la propunerea edilului şef al reşe­dinţei de judeţ. Cum de s-a ajuns în acest punct? Primarul Florin Oancea a declarat că, după ce s-a votat hotărârea prin care erau desfiinţate aproape 200 de posturi din primărie, mai mulţi salariaţi vizaţi de această reorganizare, au atacat în instanţă decizia aleşilor locali. Ca la noi, la nimenea. Să nu poţi da afară nişte angajaţi care freacă menta! În fine, conducerea primăriei s-a reo­rientat, s-a adaptat la manevra încercată de salariaţii supăraţi că îşi pierd locurile călduţe de muncă.
„Scopul proiectului de hotărâre iniţiat de mine a fost acela de eficientizare a activităţii primăriei. Şi, de a economisi nişte bani, mulţi bani. Hotărârea a fost votată de toţi consilierii locali, am avut aprobarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, am respectat toţi paşii legali. Însă, mai mulţi salariaţi, dintre cei care urmau să plece, au atacat în instan­ţă hotărârea. Un astfel de proces durează şi doi ani. În acest mod nu putem eficientiza activitatea instituţiei”, a spus edilul şef al Devei.

Fiecare şef analizează munca subordonaţilor
„De aceea, revocăm hotărârea. Şi, fiecare şef de direcţie, serviciu, birou din primărie va face o analiză a muncii fiecărui subordonat. În urma analizei vor fi acordate calificative, iar cei care iau calificative mici vor pleca. Va fi o testare profesională. Mulţi deveni au re­clamat că unii funcţionari din primărie nu îşi fac treaba, au un comportament neadecvat. De aceea, vreau să mă conving că func­ţio­narii sunt profesionişti şi muncesc pentru deveni. Ca primar, trebuie să fiu sigur că funcţionarii îşi fac datoria şi devenii sunt mulţumiţi de activitatea fiecăruia. Scopul nu a fost să dăm afară pe X sau pe Y, ci de a-i responsabiliza pe salariaţi. Misiunea lor este de slujire a cetăţenilor”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.