Categories: Actualitate

Ajutorul social întârzie la Aurel Vlaicu

Andreea Lazăr

Mai mulţi localnici din satul Aurel Vlaicu se plâng că nu au primit ajutorul social pe ultimele două luni. Oamenii spun că au încercat să afle răspunsul la această situaţie, însă, sunt pasaţi de la o instituţie la alta.
 

„Nimeni nu ne spune nimic”
Reclamaţiile curg pe bandă rulantă la Primăria oraşului Geoagiu. Oamenii sunt nemulţumiţi că nici măcar acea sumă infimă nu le-a fost acordată pe lunile ianuarie şi februarie ale acestui an. „Nu ştim de ce nu primim banii. Am fost de mai multe ori la primăria din Geoagiu, dar angajaţii de acolo ne-au spus că ei nu mai acordă ajutoarele sociale din acest an, ci Direcţia pentru Prestaţii Sociale. Am întrebat şi acolo, dar nu am primit nici un răspuns”, a afirmat Nelu I., din satul Aurel Vlaicu. Aceeaşi problemă a fost semnalată şi de o altă localnică. „Vrem măcar să primim un răspuns când vom intra în posesia banilor. Nimeni nu ne informează nimic”, a spus Ana M.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, începând cu anul 2011, ajutoarele sociale vor fi distribuite de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS). „Noi nu mai avem atribuţii în acest sens. Cunosc situaţia oamenilor din Aurel Vlaicu, dar îi pot doar îndruma spre Agenţia din Deva. Cei de acolo ar trebui să îi lămurească pe oameni ce se întâmplă cu banii lor. Noi am trimis toate evidenţele cu cei care trebuie să primească ajutor social”, a declarat Simion Mariş, primarul oraşului Geoagiu.

La AJPS, nu se cunoaşte situaţia
Reprezentanţii AJPS Hunedoara spun că sunt cu plăţile la zi. Directorul instituţiei, Ştefan Fănică, a declarat că ajutorul social pentru luna ianuarie va fi  plătit oamenilor în perioada 22-25 februarie. „Nu ştiu care este situaţia la Aurel Vlaicu. Noi avem un grafic pentru efectuarea plăţilor. Probabil, aceşti oameni primeau ajutorul social pe luna în curs, până în prezent. Or, acum, acesta se plăteşte în luna în curs pentru luna anterioară. Probabil, sunt ceva neclarităţi şi la primărie. Vom verifica situaţia”, a conchis directorul AJPS Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

3 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

3 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

3 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

3 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

3 ore ago