Categories: ActualitateFlash

Afaceristul devean Gavrilă Danci, transferat la o clinică din Italia

Adriana Năstase

Afaceristul devean Gavrilă Danci (foto) a fost transferat, ieri, de la Timişoara la un spital din Rimini, Italia. Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a aprobat ca o aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, să efectueze ieri, 1 iulie, începând cu ora 6.30, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti – Timişoara – Rimini, Italia, pentru preluarea şi transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 55 la sută din suprafaţa corpului.

Misiunea a fost efectuată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu, maistrul militar Bogdan Zaharia, locotenent-colonelul medic Dragoş Tudose şi plutonierul asistent Elena Călin, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.
Reamintim că omul de afaceri Gavrilă Danci a suferit arsuri pe mai bine de jumătate din suprafaţa corpului, săptămâna trecută. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că ieri, cei din Rimini au spus că au un loc pentru Danci şi atunci el a fost imediat transferat cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, deoarece cele ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sunt în revizie. Important este ca deveanul să fie tratat bine şi să-şi revină cât mai repede.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

4 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

4 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

4 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

4 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

4 ore ago