Categories: ActualitateFlash

Adrian Sucilă, hotărât să protesteze la Cotroceni

Maximilian Gânju

Fostul poliţist din Vulcan, Adrian Sucilă (foto), a intrat în a treia săptămână de greva foamei. Acesta protestează faţă de o soluţie a Curţii de Apel Alba Iulia, pe care o consideră nedreaptă. El a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor.

Doar angajaţii de la Ambulanţa Petroşani şi poliţiştii de ordine publică au trecut periodic pe la Adrian Sucilă, aflat de 21 de zile în greva foamei în faţa Judecătoriei Petroşani. Fostul poliţist spune că a trimis mai multe memorii către instituţiile statului şi aşteaptă un răspuns. Totodată, Sucilă aşteaptă să vadă motivarea completului de la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru a putea face un recurs în casaţie. Sucilă este decis, în cazul în care petiţiile sale nu vor primi răspuns, să meargă în faţa Palatului Cotroceni pentru a-şi continua protestul.
”Nu voi înceta greva foamei, sunt condamnat pe nedrept. (…) Am speranţe că în România se va rezolva situaţia mea şi continui să cred şi sper ca nici o situaţie de genul meu să nu rămână nerezolvată. Acest dosar a fost creat pe nişte interceptări telefonice necoroborate cu nici o altă probă. De aceea vreau să-i şi spun doamnei ministru al Justiţiei, Raluca Prună, care declara că nu crede că în România există cineva condamnat doar pe simple interceptări telefonice, că-i pun la dispoziţie dosarul meu”, a declarat Adrian Sucilă.
Fostul poliţist a intrat în greva foamei fiind nemulţumit de condamnarea de doi ani cu suspendare, în dosarul în care a fost acuzat de act sexual cu un minor. În plus, la dosarul de judecată a lipsit un document extrem de important, consideră fostul poliţist. ” Ordinul de numire (n.r. în funcţia de poliţist judiciarist) este dat de ministru, inspectorul şef nu mă putea destitui, doar ministrul putea face acest lucru. Dacă acest ordin este pus la dosar, tot dosarul cade”, a mai declarat Adrian Sucilă. Şi victima identificată de procurori în acest dosar susţine că toate acuzaţiile aduse fostului poliţist sunt nereale şi în timpul anchetei au fost exercitate presiuni asupra sa. Din acest motiv intenţionează să acţioneze statul român în judecată, la CEDO.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

19 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

19 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

19 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

19 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

19 ore ago