Acuzatã cã a cheltuit banul public pentru campanie

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi (foto), a respins, ieri, acuzaţiile care i-au fost aduse de liderul Tineretului Social Democrat (TSD), Nicu Băniciou, privind alocarea fondurilor pentru Ziua tineretului.

 Cere comisie de anchetă
Preşedintele TSD, Nicu Bănicioiu, a anunţat, ieri, că va cere Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, formarea unei comisii de anchetă parlamentară, privind modul în care ministrul Tineretului şi Sportului a alocat fondurile pentru Ziua tineretului – 2 mai. El a precizat, într-o conferinţă de presă, că va cere şi audierea ministrului în comisia parlamentară de specialitate. Bănicioiu o acuză pe Monica Iacob-Ridzi că “a plătit de 20 de ori mai mult” pentru prestaţia artiştilor şi cheltuielile aferente spectacolelor dedicate acestui eveniment.

Cine ştie preţul corect?
“Costul total al artiştilor prezenţi, al scenei şi restul cheltuielilor nu puteau depăşi 30.000 de euro din calculele noastre, făcute la modul realist, cu un expert în domeniu. Pentru toate acestea, ministrul Monica Iacob-Ridzi a plătit peste 800.000 de euro din bani publici, ceea ce înseamnă că pentru fiecare dintre cele două concerte a plătit 400.000 de euro”, a susţinut Bănicioiu, care s-a întrebat retoric, dacă nu cumva, banii nu au fost folosiţi în campania electorală. “Nu vreau să cred, dar puteţi verifica dumneavoastră, dacă nu cumva, prin diverse mijloace, au fost dirijaţi către campania PDL sau a domnişoarei Elena Băsescu”, a sugerat Bănicioiu. El a mai declarat că firmele organizatoare ale acestor evenimente, care au câştigat prin atribuire directă, nu ar avea capacitatea necesară pentru desfăşurarea unor astfel de acţiuni, fiind, potrivit şefului TSD, nişte “firme de apartament”.

“Domnul Bănicioiu nu ştie ce vorbeşte”
“Domnul Bănicioiu demonstrează că nu ştie ce vorbeşte. Prin ceea ce spune, a demonstrat că mai are de învăţat în ceea ce priveşte cheltuirea banilor, publici. Nu s-a pus problema şi nu se va pune niciodată să deturnez fonduri. Nu voi accepta decât cheltuirea banilor aşa cum au fost prevăzuţi. Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi de acord cu mutarea unor fonduri de la un capitol la altul“, a declarat, într-o conferinţă de presă, Monica Iacob-Ridzi. (AGERPRES)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

19 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

19 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

19 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

19 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

19 ore ago