Activităţi comune între voluntarii hunedoreni şi cei britanici

04 lions clubAlice Brandisz

Săptămâna aceasta, membrii cluburilor Lions Deva Sarmizegetusa şi Leo Deva Sarmizegetusa alături de trei cluburi Lions din Marea Britanie au desfăşurat activităţi comune, în cadrul proiectului intitulat „Învaţă să trăieşti“, care se adresează copiilor din centrele de plasament Orăştie şi Brad.
Activităţile desfăşurate zilele acestea de membrii cluburilor din cele două ţări au fost începutul unei colaborări pe termen lung. Elevii care fac parte din clubul Leo Sarmizegetusa au fost alături de colegii din Marea Britanie şi s-au implicat activ în proiectele realizate pentru copiii din cele două centre de plasament.
De asemenea, hunedorenii şi britanicii au avut o întâlnire oficială în vederea unei viitoare înfrăţiri între cluburi. În cadrul întâlnirii au fost prezentate proiectele desfăşurate de cluburile Lions prezente aici.
Această primă întâlnire a fost benefică pentru toţi, proiectele comune au prins contur, iar colaborarea între membrii cluburilor Lions Deva Sarmizegetusa, Leo Deva Sarmizegetusa şi britanicii Lions a demarat cu succes.
„Pregătim în perioada următoare înfrăţirea dintre clubul nostru şi cluburile colegilor noştri din Marea Britanie. Vom beneficia de experienţa lor în domeniul voluntariatului, vom derula proiecte comune. Alături de membrii Lions au participat la activităţile noastre şi membrii clubului Leo Deva Sarmizegetusa. Prezenţa colegilor britanici în ţara noastră constituie pentru noi un exemplu de bună practică“, a declarat Mariana Frăţilescu – preşedintele Clubului Lions Deva Sarmizegetusa.
Tot în cadrul întâlnirii Lions, Maria Ştefănie, inspector şcolar general, a prezentat obiectivele prioritare ale instituţiei pe care o conduce, mulţumind totodată membrilor Lions din Marea Britanie, dar şi membrilor Clubului Lions şi Leo Sarmizegetusa pentru implicarea în viaţa comunităţii, pentru toate activităţile de voluntariat desfăşurate în judeţ şi pentru dorinţa de a realiza o înfrăţire. În acest fel se vor consolida legăturile dintre membrii Lions, Leo şi comunitatea locală.

Un gând despre „Activităţi comune între voluntarii hunedoreni şi cei britanici”

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.