Categories: Comunitate

Primarul din Pui este nemulţumit de banii alocaţi în urma inundaţiilor

Magdalena Şerban

Necaz mare în comuna Pui. După ce inundaţiile au făcut ravagii în şase sate aparţinătoare, lăsând în urmă însemnate pagube materiale, alocările pentru reparaţii sunt un fel de praf  în ochii administraţiei locale: 27.000 de lei.
De curând, Guvernul a aprobat la nivel naţional acordarea a 201,42 de milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale ce a fost afectată de precipitaţiile din perioada mai-iunie 2016. Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de autorităţile publice, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului. Dar ce e pe hârtie nu pare să se potrivească întotdeauna cu situaţia din teren. Un caz concludent e cel din comuna Pui.
„Localităţile Şerel, Ruşor, Galaţi, Fizeşti, Ohaba-Ponor şi Uric sunt cele care s-au confruntat cu furia apelor, aici înregistrându-se mari stricăciuni. Culmea e că pentru toate am aflat că primim 27.000 de lei ca ajutor pentru calamităţi, în condiţiile în care în alte zone ale judeţului, adică în cazul altor unităţi administrativ-teritoriale, s-au alocat şi 1.500.000 de lei, chiar dacă daunele au vizat doar una sau două străzi. În mare parte am reuşit să deblocăm drumurile, dar ce ne facem, că mai avem vreo şase poduri şi podeţe de reparat? Cum să ne ajungă cei 27.000 de lei? Nu văd nici o modalitate de a împărţi banii aceştia, fiind vorba de obiective importante. Mai e nevoie de decolmatări, plus multe altele. De câteva săptămâni, buldoexcavatorul nostru scoate nămol şi repară pe unde se poate. Vom face o solicitare către Consiliul Judeţean Hunedoara să ne sprijine măcar în cazul podului din satul Ruşor. Cred că mai sunt şi tehnicieni în ţara asta, nu doar politicieni. Tocmai de aceea am speranţa că se vor îndrepta lucrurile cu banii distribuiţi pentru aceste inundaţii”, spune Victor Stoica (foto), primarul comunei Pui.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago