Categories: Actualitate

Acoperişul de la Rempes va fi reparat în regim de urgenţă

Natalia Bumbac

Acoperişul căminului Rempes, care aparţine de Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Deva, situat pe strada 1 Mai, va fi reparat în regim de urgenţă.

Ieri, Consiliul Local al municipiului Deva a aprobat documentaţia necesară începerii lucrărilor, precum şi suma aferentă cheltuielilor. Acoperişul căminului de locuinţe sociale a fost distrus de furtuna de la sfârşitul săptămânii trecute, jumătate din el fiind smuls cu tot cu plafon. Asta, după ce, cu doar 10 ani în urmă. clădirea a fost mansardată, iar acoperişul a fost construit de la zero, arată reprezentanţii autorităţilor publice devene.

15 apartamente afectate
„Acoperişul de la Rempes a fost făcut în urmă cu câţiva ani. O lucrare care, din punctul meu de vedere, a fost făcută defectuos. Prin hotărârea CL Deva am prevăzut construirea unui planşeu, pentru că nu exista aşa ceva, fiind doar un plafon din plăci de rigips şi laţuri din lemn. Sper ca în maximum două luni să finalizăm lucrările. Sunt afectate 15 apartamente. Câteva dintre familiile care locuiesc acolo au fost mutate temporar într-un internat şcolar. Deşi a fost distrus în proporţie de peste 60 la sută, acoperişul va fi refăcut integral”, a declarat Răzvan Mareş (foto), viceprimarul municipiului Deva.
Potrivit proiectului de hotărâre aprobat ieri de CL Deva, valoarea totală estimată a lucrărilor de la căminul Rempes din devizul întocmit de proiectant se ridică la aproape 700.000 de lei. Finanţarea lucrărilor se va face din bugetul Direcţiei de Asistenţă Socială.
Problema de la căminul Rempes nu este singura pagubă provocată de intemperiile de la sfârşitul săptămânii trecute. Autorităţile municipiului mai au de reparat acoperişul de la un cămin al Liceului Tehnologic „Grigore Moisil”, care a fost spart în câteva locuri. De asemenea, sunt cu ochii pe cele două stânci dislocate de pe Dealul Cetăţii, din zona Porţii I, perimetrul în care se află stâncile fiind izolat şi accesul vizitatorilor interzis.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

8 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

8 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

8 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

8 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

8 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

8 ore ago