Categories: Actualitate

„Zilele Simeriei” – un eveniment „fabricat” sută la sută acasă

Natalia Bumbac

Ediţia din acest an a Zilelor oraşului Simeria a fost aniversată într-un mod cu totul special. La iniţiativa organizatorilor, manifestările din cadrul evenimentului au fost susţinute în exclusivitate de către artişti şi oameni născuţi în localitate.

Astfel, pe scena unde au avut loc spectacolele au urcat artişti de talie naţională, interpreţi de diverse genuri muzicale, dar şi elevi sau sportivi cu rezultate deosebite, toţi fiind originari din Simeria. Până şi comercianţii sau producătorii tradiţionali care au oferit diverse produse spre vânzare la târgul amenajat cu ocazia zilelor oraşului au fost selectaţi, în exclusivitate, pe bază de „pedigree” simerian.

Trei zile pentru oraş şi oamenii săi
Sub sloganul „Noi toţi suntem Simeria”, organizatorii şi-au propus să creeze un eveniment despre oraş şi oamenii săi, „un eveniment realizat 100 la sută de simerieni, pentru simerieni”, cum ei înşişi arată. Un bun prilej în care locuitorii s-au putut revedea cu vecinii, prietenii, colegii de şcoală, lăsând deoparte grijile cotidiene. Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural şi de Creaţie a oraşului Simeria, cu sprijinul autorităţilor locale.
„Din dorinţa de a organiza zilele oraşului altfel decât manifestările similare din zonă şi altfel decât au fost în anii trecuţi, am venit cu ideea de promovare a valorilor locale. Adică, tot ceea ce înseamnă comercianţi, cântăreţi sau participanţi sub diferite forme la eveniment să facă parte doar din Simeria. Totodată, în fiecare din cele trei zile ale evenimentului, am avut parte de momente speciale de apreciere. În prima seară, au fost prezentaţi copiii şi instructorii lor, care desfăşoară activităţi sportive, iar în a doua seară, copiii cu rezultate la concursuri, olimpiade judeţene şi naţionale. În cea de-a treia seară, a fost momentul omagierii cuplurilor care au ajuns la 50 de ani de căsnicie, fiind un omagiu adus valorilor familiale, pe care cu toţii le apreciem”, a declarat Emil Rîşteiu (medalion), primarul oraşului Simeria. Acesta a mai arătat că oraşul Simeria, în forma administrativă actuală, a ajuns la vârsta de 60 de ani, iar de la prima atestare documentară a comunităţii au trecut aproximativ 900 de ani.

Expoziţie de fotografii cu Simeria de altădată
O atracţie importantă a evenimentului a constituit-o expoziţia de fotografii cu imagini surprinse din Simeria de altădată cu trecere la imagini din oraşul zilelor noastre. Expoziţia a cuprins o colecţie de imagini din arhive personale sau selectate de pe Internet, precum şi fotografii realizate de trei artişti fotografi din localitate, a precizat Mihaela Anca Albu, managerul Centrului Cultural şi de Creaţie.
În funcţie de feed-back-ul pe care organizatorii îl vor primi de la oamenii care au asistat la manifestările dedicate Zilelor Simeriei, pe viitor, va fi păstrată sau nu iniţiativa de a susţine manifestările în exclusivitate cu oameni de-ai locului. În continuare sunt aşteptate opiniile oamenilor pe pagina de Facebook denumită „Zilele Simeriei”, a subliniat managerul Centrului Cultural şi de Creaţie. Printre artiştii care au evoluat la evenimentul desfăşurat între 18 şi 20 august se numără Celia, Adriana şi Mariana Anghel, trupele „Praf”, „Slide”, „Bear”, „Traffic” şi „Atlantis”, precum şi numeroşi alţi interpreţi de muzică de diferite genuri.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

În câteva zile, Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului devean va fi dată în folosință

Așteptarea va lua sfârșit în scurt timp. Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean…

47 de minute ago

Stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în România

Stabilitatea politică la guvernare aduce stabilitate în economie și un risc redus de instabilitate socială…

48 de minute ago

Premieră la UVT: se lansează platforma online cu materiale didactice bac.uvt.ro

Universitatea de Vest din Timișoara lansează anul acesta platforma bac.uvt.ro, unde elevii din întreaga țară pot…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Anunță cârcotașii că un personaj negativ din zonă se duce pe la primari și îi…

o zi ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a investit în echipa de fotbal Corvinul Hunedoara…

o zi ago