Categories: Actualitate

Accidente rutiere în weekend

Sâmbătă dimineaţa, traficul feroviar a fost restricţionat timp de o oră în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la Mintia, după ce un tren de marfă a lovit o autoutilitară al cărei şofer (un bărbat de 59 de ani din judeţul Sibiu) nu a respectat semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase aflate în funcţiune.
Din fericire, şoferul imprudent a scăpat teafăr în urma impactului cu trenul. Nu a scăpat (nici nu avea cum!) de rigorile legii, fiind sancţionat contravenţional cu nouă puncte-amendă. La  această sancţiune s-a adăugat şi o suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.
Un alt accident s-a petrecut în aceeaşi zi de sâmbătă, dar după-amiaza, pe DJ 687 J, între localităţile Cerbăl şi Zlaşti. Un bărbat de 37 de ani, din cauza vitezei neadaptate la un carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, tamponându-se cu un alt autoturism pe care la proiectat în afara părţii carosabile. Accidentul s-a soldat cu răsturnarea în şanţul drumului a autovehiculului tamponat şi rănirea a uşoară a trei persoane (conducătorul auto şi două femei din autoturism) şi gravă a unei a patra persoane (o femeie de 36 de ani). În cauză s-a întocmit dosar penal. Şi tot sâmbătă, un autoturism a luat foc pe şoseaua de centură a municipiului Petroşani, iar norocul celor aflaţi în interior a fost că au avut un extinctor funcţional şi au reuşit să intervină până la sosirea pompierilor. Incidentul a avut loc chiar la intrarea în Petroşani, iar şoferul şi pasagerul aflaţi în autoturism au simţit fumul şi au oprit imediat. Partea din spate a maşinii a fost cuprinsă de flăcări, inclusiv rezervorul de combustibil, însă, din fericire, carburantul nu s-a aprins, iar pompierii au lichidat incendiul şi cred că ar fi fost provocat de un scurtcircuit. (M. Gânju, D. Corpade)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

17 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

17 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

17 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

17 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

17 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

17 ore ago