Categories: EvenimentFlash

O femeie-pilot şi-a pierdut viaţa într-un tur de recunoaştere a traseului

Cristina Ghenea

Cea de-a patra ediţie a Cupei VTM Hunedoara-Hăşdat 2012 a fost suspendată în urma unei tragedii petrecute cu o seară înainte de a fi dat startul raliului. Una dintre concurente şi-a pierdut viaţa într-un grav accident rutier, în timp ce făcea un tur de recunoaştere a traseului.

A tăiat curba şi a intrat pe contrasens
Deşi regulamentul le interzice concurenţilor să parcurgă traseul înainte ca acesta să fie închis de organizatori, mai mulţi piloţi înscrişi la raliu au ieşit, vineri seară, cu maşinile, pe DJ 687, care face legătura între municipiul Hunedoara şi localitatea Silvaş. Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, una dintre femeile-pilot – Zaharie Daniela, de 33 de ani, din Timişoara, căreia prietenii îi spuneau Shumy – a intrat, în curbă, pe contrasens şi s-a tamponat frontal cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus. Concurenta a murit înainte ca medicii să ajungă la locul accidentului. Ieşise pe traseu cu maşina cu care urma să participe la raliu, aşa că nu avea centură de siguranţă şi nici cască nu purta, întrucât Codul Rutier le interzice şoferilor purtarea căştilor de protecţie în trafic. Mai mult, rollbar-ul, adică structura metalică ce rigidizează întreaga caroserie şi are rol de protecţie la răsturnare, i-a produs răni grave femeii, în special în zona capului. O parte dintre colegii Danielei, ajunşi imediat la locul accidentului, spun că rollbar-ul se desprinsese de caroseria maşinii, lucru care n-ar fi trebuit să se întâmple dacă suportul ar fi fost montat corect. Alţii, însă, spun că impactul a fost atât de puternic, încât toată partea din faţă a maşinii a fost făcută pachet, iar una dintre barele de metal îi provocase femeii o rană adâncă la cap.

Va fi înmormântată, azi, la Orăştie
Potrivit poliţiştilor, şoferul celuilalt autoturism implicat în accident, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Hunedoara, a fost grav rănit, având ambele picioare rupte. Acesta era însoţit de un minor de 16 ani, transportat, de asemenea, la spital, cu câteva răni uşoare. Sâmbătă dimineaţă, în loc să fie dat startul competiţiei, piloţii înscrişi în raliu s-au adunat în curba în care a avut loc tragedia, unde au aprins câteva lumânări pentru colega lor. Cu motoarele turate la maximum, aceştia au pornit, apoi, într-un tur al traseului, făcut în memoria Danielei. Majoritatea vor participa, astăzi la înmormântarea acesteia, în Orăştie, oraşul ei natal.

Raliul hunedorean va fi reprogramat
Potrivit lui Ioan Ştaier, directorul ACR Hunedoara, cea de-a patra ediţie a Cupei VTM Hunedoara, Hăşdat 2012, etapele I şi II, din cadrul Campionatului Naţional de Automobilism, va fi organizată în perioada următoare, după ce regulamentul competiţiei va fi serios înăsprit.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Foarte ciudat articolul la fel ca si cazul in sine. Este absolut suspect faptul ca nu se specifica nimic despre cealalta masin aimplicata in accident. Apoi, de unde stie semanatrul articolului ca pilotul in cauza purta sau nu centura si avea sau nu casca? Mai mult decat atat in articol este cel putin o minciuna sfruntata si anume interzicerea prin lege a purtarii castii in trafic (asa gogomanie mai rar am putut auzi). Ma intreb daca nu cumva se incearca o mistificare a adevarului si o masluire a circumstantelor accidentului. Ma intreb daca nu cumva politia hunedoreana este implicata in aceasta mascarada tipica in care "victima e de vina".

  • Din cate am auzit cealalta masina implicata despre care nu se specifica nimic ar fi fost condusa de catre un alt participant la ralie in varsta de numai 16 ani care in urma accidentului ar fi facut schimb de locuri cu tatal lui. Este adevarat??? Daca da este extrem de grav si cazul trebuie sa ia o turnura penala cu totul speciala fiindca este vorba de moartea unui om. Trebuie efectuata o expertiza tehnica criminalistica serioasa in acest caz fiindca nu suntem in tara nimanui.

  • Exista experti care daca isi fac treaba pot sa spuna exact care a fost traiectoria fiecarei masini!
    De aici trebuie plecat!

  • Cunoscand-o pe Daniela stiu ca nu ar fi riscat niciodata. Pe ceilalti din cealalta masina nu ii cunosc asa ca instinctul imi spune ca nu Daniela a fost de vina in acest caz.

  • Recomand familiei sa ia legatura cu un avocat specializat pe astfel de cazuri. De exemplu avocatul Florin Kovacs care a reusit sa-l bage pe Cocoana la puscarie desi acesta cumparase inclusiv justitia nu numai politia din Timisoara. Nu cred ca politia hunedoreana ar mai reusi sa musamalizeze cazul...

  • In cealalta masina se afla Badiu Danut de 16 ani impreuna cu tatal lui. Minorul este pe lista de inscrieri la raliu (se poate verifica). Cel mai probabil acesta se afla la volan in momentul accidentului si a facut schimb de locuri cu tatal lui, dupa impact.

  • De ce nu apar poze si cu cealalta masina? De ce nu se spuna ca si cealalta masina implicata in accident era a unor participanti la raliu? Numele participantului din cealalta masina este Badiu Danut. Organele de ancheta trebuie sa verifice aceste informatii. Mai mult decat atat...cealalta masina implicata in accident era in coborare iar masina victimei era in urcare. Obligatoriu trebuie efectuata o expertiza tehnica de catre criminalisti. Mai sunt multe intrebari referitoare la activitatea politiei in acest caz: de ce nu a fost anuntata familia imediat? de ce au fost mutate imediat masinile de la locul producerii accidentului? unde sunt pozele cu amplasarea celeilalte masini dupa producerea accidentului?

  • De ce sunt atatea informatii despre Daniela Zaharie si atat de putine informatii despre ocupantii din cealalta masina? De ce nu sunt poze cu cealalta masina? Sunt de parere ca acest articol este foarte ciudat pentru ca nu ofera toate informatiile despre aces tragic eveniment care sa te faca sa ajungi la o concluzie corecta. Se ascunde ceva?

  • Chiar e foarte ciudat ca exista o singura poza de la accident, pe orice site de stiri te-ai uita. De obicei se fac zeci de poze, cu ambele masini implicate si cu locul accidentului. Intr-adevar pare a musamalizare. Toata lumea se axeaza pe Daniela, dar de fapt se ofera putine informatii semnificative despre accident in sine. Plus ca de obicei politistii declara ca intai fac o ancheta sa vada cine e de vina, nu se stie asa rapid cine e vinovatul. Se pare ca cine nu se poate apara, e automat vinovat.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

17 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

17 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

17 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

17 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

17 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

17 ore ago