Actualitate

Accesul turiştilor în Cheile Băniţei a fost interzis, din cauza problemelor de siguranţă

Accesul turiştilor în Cheile Băniţei (foto), unele dintre cele mai spec­ta­culoase din ţară, a fost interzis turiş­ti­lor, după ce mai multe roci s-au des­prins din ver­sant şi au căzut în apă, fără să fie consemnate victime ome­neşti, a declarat ieri şeful Serviciului Public Ju­deţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Pericolul există
O echipă mixtă formată din sal­va­montişti şi angajaţi ai Administraţiei Parcului Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina vor efectua joi o verificare la faţa locului pentru a stabili dacă mai există riscul unor noi prăbuşiri de bolo­vani. „Decizia a interzice accesul tu­riştilor a fost luată după ce de pe ver­santul aflat deasupra Cheilor Băniţei s-au prăbuşit pietre, care au dus la ru­perea unor copaci şi căderea lor în apă. Nu au fost turişti răniţi, dar pericolul pentru integritatea oamenilor există. Vom evalua situaţia în cursul zilei de joi, când vom verifica starea versantului şi vom stabili ce măsuri mai trebuie luate pentru ca situaţia să revină la normal”, a precizat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Cheile Băniţei sunt apreciate ca unele dintre cele mai spectaculoase din ţară, ele fiind situate în apropiere de Peştera Bolii, din Valea Jiului. În lungime de aproximativ 300 de metri, cheile s-au format după ce apa Băniţei şi-a săpat culoar prin pereţii de calcar înalţi de 10-15 metri, în unele locuri roca fiind chiar deasupra celor care străbat zona.
Traseul Cheilor Băniţei este de o dificultate mică, însă poate fi străbătut doar dacă se merge prin apă, folosind încălţări cu talpă aderentă. Pe timpul verii apa nu este adâncă şi ajunge, în multe locuri, până la glezne. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

13 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

13 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

13 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

13 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

13 ore ago