Categories: Sport

A picat „conurbaţia” minifotbalului

Ciprian Marinuţ

Proiectul de înfiinţare a unei Superligi rezervate celor mai bune echipe din campionatele municipale de minifotbal din Deva şi Hunedoara a rămas doar pe hârtie, iar Campionatul RealSport va porni în noul sezon doar cu echipe din „vechea gardă”.

Dezbinaţi de orgolii şi cheltuieli
Ideea de a reuni într-o competiţie comună cele mai puternice echipe din campionatele de minifotbal ale Devei şi Hunedoarei a rămas doar la stadiul de proiect. Până la urmă, când s-au demarat discuţiile concrete de înfiinţarea a unei Superligi comune celor două oraşe au apărut tot felul de obstacole. „Ar fi fost frumos să avem o astfel de Superligă, dar nu am reuşit să o transformăm în realitate. Au fost tot felul de orgolii, interpretări şi unele cheltuieli suplimentare care le-au făcut pe câteva echipe să respingă iniţiativa, astfel că ideea a rămas doar pe hârtie”, a afirmat Attila Takacs, organizatorul Campionatului „RealSport” Deva.

Nou sistem competiţional
În aceste condiţii, cele două competiţii se vor desfăşura în continuare separat. La Deva, Campionatul RealSport de Minifotbal Amatori va debuta în sezonul 2013-2014 cu un nou sistem competiţional. Se va porni la drum, la finalul acestei luni, cu o Ligă RealSport formată din 20 de echipe şi cu o Ligă C RealSport alcătuită din 13-14 sau mai multe formaţii. În Liga RealSport vor fi incluse echipele din fosta Superligă (6 echipe) şi cele din Liga B (12 echipe) din sezonul 2012-1013, precum şi cele două echipe care au promovat în Liga B din Liga C. Liga RealSport va fi împărţită prin tragere la sorţi în două serii de câte 10 echipe, iar partidele se vor disputa sâmbăta şi duminica. „La tragerea la sorţi, în urna I valorică vor fi primele două clasate în Superligă în sezonul trecut, în urna a II-a vor intra celelalte patru echipe din Superligă, iar în urna a III-a vor fi incluse cele 14 echipe din Liga B. Se dispută un singur tur (9 etape), la finalul căruia echipele clasate pe locurile 1-5 din cele două serii vor forma Liga A, iar echipele de pe locurile 6-10 vor alcătui Liga B. Se aplică regula punctelor bonus câştigate în meciurile directe împotriva contracandidatelor”, a precizat Attila Takacs. În ligile A şi B se va juca în sistem tur retur, în total 18 etape. Lidera campionatului va fi calificată direct la Turneul Final al Campionatului Naţional, iar echipele de pe locurile 9-10 vor retrograda în Liga B, unde sistemul competiţional este identic cu cel din Liga A. În Liga C, echipele de pe locurile 1-4 vor promova în Liga B, întrucât se va forma o Liga B cu 12 echipe din sezonul următor.
La cererea Federaţiei de Minifotbal din România se va organiza şi „Cupa României, în care au drept de joc toate echipele din campionat. Partidele se vor disputa în lunile ianuarie şi februarie (în timpul pauzei competiţionale) şi în luna mai.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago