Categories: Actualitate

A lovit doi oameni și a fugit de la locul accidentului

Pietonii au avut partea lor de vină în pro­ducerea accidentului, pentru că au încercat să traverseze printr-un loc nemarcat. Șo­ferul în vârstă de 19 ani a oprit, le-a văzut pe victime căzute și apoi s-a făcut nevăzut.

Au mers la spital
Accidentul rutier în urma căruia două femei au ajuns la Spitalul de Urgență Petroșani s-a petrecut în Petrila. Conform anchetatorilor, tâ­nărul șofer din Petrila, la primele ore ale di­mineții, într-o intersecție le-a acroșat cu par­tea laterală dreapta a autoturismului pe vic­time, angajate în traversare la colțul in­ter­secției, prin loc nemarcat. Șoferul a oprit autoturismul și le-a întrebat pe cele două dacă au pățit ceva, după care a părăsit locul acci­dentului, fără a anunța organele de poliție. Victimele s-a dus la Spitalul de Urgență Pe­tro­șani, unde una a fost diagnosticată cu fractură col humeral stâng și contuzie șold drept, iar cealaltă cu contuzie forte gleznă stângă. Prima femeie a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale iar cealaltă de 18 zile. Șoferul a fost identificat și trimis în judecată de pro­curori pentru părăsirea locului accidentului. La anchetă a recunoscut totul și a cerut să fie judecat în procedură simplificată. Instanța din cadrul Judecătoriei Petroșani a reținut că ”in­culpatul nu numai că a părăsit locul acci­den­tului, dar nici ulterior nu a înștiințat organele în drept despre producerea acestuia și nici nu a manifestat un interes real față de starea per­soanelor pe care le-a acroșat deși era evident că acestea au suferit leziuni”. Acesta este unul dintre motivele pentru care judecătorul a decis, pe lângă o condamnare, să-i anuleze per­misul de conducere. Tânărul a primit o pe­deapsă de 1 și 6 luni închisoare cu suspen­dare pentru săvârșirea infracțiunii de pă­ră­sirea locului accidentului, însă sentința nu este definitivă. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

14 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

20 de ore ago