Categories: Actualitate

A intrat cu oile în cultura de rapiță

Maximilian Gânju

Fermierul a cerut ca instanța de judecată să dispună conservarea probelor care do­vedeau paguba la momentul constatării, dat fiind faptul că ulterior ar fi fost im­po­sibil să se mai facă o constatare pe baza că­reia să poată cere despăgubiri vinovatului.

Distruse în repetate rânduri
Incidentul a avut loc în primăvara acestui an pe raza localității Bobâlna, unde fermierul avea o cultură de rapiță de toamnă. La una dintre verificări a descoperit că este com­pro­misă în proporție de 30 la sută, și a găsit urme de oi și trei măgari care au intrat în cul­tură. „A formulat o adresă către Primăria co­munei Rapoltu Mare, în cuprinsul căreia a arătat situația găsită în teren în urma veri­fi­cărilor. De asemenea, a arătat că nu este prima dată când constată culturi distruse de oi. Prin adresa respectivă a solicitat cons­ti­tu­i­rea unei comisii care să meargă în teren pentru constatare și stabilirea pagubelor pro­duse de animale în cultura de rapiță și să se dispună măsurile legale care se impun, pentru a interzice pășunatul și distrugerea cul­turii existente pe terenurile agricole de­ținute”, se arată în plângere. Păgubitul a fă­cut mai multe plângeri iar comisiile solicitate au constatat distrugerile întocmind procese verbale, astfel ca în baza lor să-și poată re­cupera paguba. ”Procesul-verbal de cons­ta­tare și evaluare a pagubelor produse de animale domestice culturilor agricole să fie asigurată ca dovadă pentru litigiul care ur­mează a se desfășura între părți”, au reținut magistrații Judecătoriei Deva. Instanța a respins însă acțiunea păgubitului pentru că legea permite unui executor judecătoresc să constate la fața locului paguba, iar ra­portul său este probă de netăgăduit. În plus, pentru constatare ar trebui să-și dea acordul și cel presupus vinovat că și-a lăsat oile în cultura de rapiță. Decizia instanței nu este definitivă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago