Categories: Actualitate

A început reabilitarea surpării de pe DN 66

Dana Istudor

Deşi lucrările se fac „timid”, porţiunea din zona Polatişte a drumului E 79, care riscă să producă o tragedie, este refăcută de drumari.

Constructorii recunosc deschis că nu ştiu când va fi gata reabilitarea, pentru că totul depinde de finanţare, mai ales că au mai fost câteva tentative de a se începe reabilitarea segmentului, însă nu s-au concretizat, din cauza lipsei banilor. La mijlocul acestei săptămâni, utilajele lucrau la porţiunea de drum surpată, iar muncitorii spun că în calea finalizării lucrărilor mai stă o necunoscută, aceeaşi ca de fiecare dată, adică vremea.

Porţiunea de circa 100 de metri din Drumul Naţional 66 care face parte din Europeanul 79, situată pe Defileul Jiului, chiar la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Gorj, a rămas suspendată, încă din anul 2008, după ce apele învolburate ale Râului Jiu au erodat malul şi zidul de protecţie. Astfel, sub stratul de asfalt al şoselei, practic, nu mai există terasamentul care să susţină artera, iar din cauză că nu s-a intervenit la stoparea eroziunii, malul se poate prăbuşi oricând, punând în real pericol circulaţia rutieră.

Pentru reabilitarea segmentului, au fost făcute adrese peste adrese şi a fost nevoie de mai bine de doi ani, pentru a se începe consolidarea porţiunii periculoase. „Este grav ceea ce se întâmplă cu acest drum. N-aţi găsit toate zonele, mergeţi aproape de Petroşani şi o să vedeţi că mai este o porţiune unde se surpă. Acolo, nici nu s-au mai obosit să pună indicatoare. Dacă te prinde că nu ai taxa de drum plătită, te jupoaie, dar pe ei nimeni nu-i poate întreba de ce nu repară. Eu vă spun sincer că în momentul în care trec pe aici, mă trec fiori, că nu ştiu cât s-a mai surpat pe sub drum”, spunea un şofer. La fel de îngrijoraţi sunt şi conducătorii autocarelor care fac transport de persoane.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

9 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago